Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Σήμερα στη Βουλή ολοκληρώνεται η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη

Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Σήμερα στη Βουλή ολοκληρώνεται η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη
Έτοιμη η Νέα Αριστερά για συνεργασία με την υπόλοιπη αντιπολίτευση δηλώνει ο κ.Σακελλαρίδης
Σήμερα ολοκληρώνεται η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη υποστήριξε ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της «Νέας Αριστεράς», Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σακελλαρίδης επικρίνει την Εξεταστική Επιτροπή για έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας, θεωρεί ότι η υπόθεση αποτελεί ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο έλλειψης εμπιστοσύνης στους θεσμούς και υποστηρίζει ότι η Νέα Αριστερά είναι έτοιμη για συνεργασία με την υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Συγκάλυψη

«Σήμερα ολοκληρώνεται αυτό που λέμε εμείς και συμμερίζεται και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
Αυτό που σήμερα θα γίνει στη Βουλή είναι στην πραγματικότητα η τελευταία πράξη αυτού του εγκλήματος και της συγκάλυψης που ολοκληρώνεται μετά από μια μεθοδευμένη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής η οποία λειτούργησε με έναν τέτοιο τρόπο που όχι μόνο άπλετο φως δεν έριξε στα αίτια του εγκλήματος για τα Τέμπη αλλά στην πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε παρόξυνε και τον πόνο των οικογενειών και κατέδειξε και το μεγάλο έλλειμμα λογοδοσίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία το οποίο είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που υπάρχει σε πολλούς τομείς.
Αυτό δημιουργεί σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας στους θεσμούς» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης, αναφέροντας πως στο πόρισμα που κατέθεσε η Νέα Αριστερά ζητούσε προανακριτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή έτσι ώστε να μην παραγραφεί η υπόθεση.

Οργή για Μητσοτάκη
«Μου προξενεί τεράστια έκπληξη και οργή ταυτόχρονα η απουσία του Πρωθυπουργού σήμερα από τη Βουλή.
Δεν μου αρκεί το να λέμε ότι αυτό κάνει ο Πρωθυπουργός στις εξεταστικές επιτροπές δεν έρχεται, σέβεται την ανεξαρτησία των επιτροπών, μην κοροϊδευόμαστε αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη από την κοινωνία να δώσουν κάποιες απαντήσεις.
Ας έρθει ο πρωθυπουργός να απαντήσει, ας δείξει ότι έχει ενσυναίσθηση, ότι καταλαβαίνει ότι αυτή η υπόθεση είναι μια ανοιχτή πληγή για την ελληνική κοινωνία, είναι μια ανοιχτή πληγή για τις οικογένειες» είπε ο κ.Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να μιλήσει και ο Κ. Καραμανλής.

Για Νέα Αριστερά

Ερωτηθείς για το εάν η Νέα Αριστερά θα συνεργαζόταν με την υπόλοιπη αντιπολίτευση για ένα κοινό μέτωπο, απάντησε θετικά, υποστήριξε πως η αυτοκριτική είναι στοιχείο της πολιτικής και της ταυτότητας της Νέας Αριστεράς, η οποία όπως είπε, «χρωστάει στην κοινωνία να μπορέσει να την πείσει, να μπορέσει να την εκφράσει, να μπορέσει να την εμπνεύσει και να την κινητοποιήσει να προσέλθει στις κάλπες στις ευρωεκλογές, να τη στηρίξει μέσα από ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής».
«Αν δεν τα καταφέρουμε, που εγώ πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι δικό μας πρόβλημα δεν θα είναι πρόβλημα της κοινωνίας.
Μακριά από εμάς αυτές οι αντιλήψεις «τι ψηφίσατε; Μητσοτάκη θέλατε», μακριά από εμάς αυτές οι αντιλήψεις.
Η αντιπολίτευση φταίει που δεν μπορεί να εμπνεύσει, αν δεν μπορείς να πείσεις τον κόσμο κάτι πάει στραβά με σένα όχι με τον κόσμο, η κοινωνία είναι αυτή» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης

Μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

«Ο κ.Κασσελάκης είναι μακριά και από την πολιτική αφετηρία και την πολιτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και απομακρύνεται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό το οποίο ήταν.
Νομίζω ότι είναι ένα κόμμα που μεταλλάσσεται διαρκώς.
Δεν θέλω να εστιάσω μόνο στο πολιτικό σκέλος που θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλά ακόμα και μετά και τις τελευταίες προτάσεις που έκανε για το φορολογικό που κατά την άποψή μας παίρνει διαζύγιο και από κάθε έννοια προοδευτικής πολιτικής αλλά δεν θέλω να μείνω σε αυτό είναι κυρίως το ζήτημα και του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται και το ζήτημα του ύφους, του ήθους της πολιτικής και της πολιτικής ρητορικής το οποίο ενισχύει ένα ρεύμα παραπολιτικής και αντιπολιτικής μέσα στην κοινωνία» είπε ο κ.Σακελλαρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης