Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ding Jianwei (Κινέζος αναλυτής): Η Δύση δεν θα αφήσει ποτέ τη Ρωσία να ζήσει μια εύκολη ζωή

Ding Jianwei (Κινέζος αναλυτής): Η Δύση δεν θα αφήσει ποτέ τη Ρωσία να ζήσει μια εύκολη ζωή
Ο Ding Jianwei πιστεύει ότι «στο ορατό μέλλον, η Ρωσία θα γίνει ο μεγαλύτερος στρατηγικός αντίπαλος και απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης συνολικά
Η Δύση δεν θα επιτρέψει ποτέ στη Ρωσία να ζήσει μια εύκολη ζωή, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους και μέσα για να αποδυναμώσει τη Ρωσία, η «αντιπαράθεση» και ο «αγώνας» θα είναι τα κύρια θέματα των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόνισε ο Ding Jianwei,  ανώτερος ερευνητής στο αναλυτικό κέντρο Taihe.
«Μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, οι σχέσεις της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες δεν θα βελτιωθούν.
Αντίθετα, ο αγώνας για «έλεγχο», «συγκράτηση και αντιπεριορισμό» με φόντο την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, την ουκρανική κρίση και την ισραηλινή σύγκρουση με το παλαιστινιακό κίνημα, Hamas θα γίνει πιο έντονη, πολύπλοκη και οξεία», δήλωσε ο Ding Jianwei.
Ο Ding Jianwei σημείωσε ότι ο Putin ανέφερε ένα πολύ σημαντικό σημείο στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, δηλαδή ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξαγάγει διάλογο με όλες τις χώρες προκειμένου να «χτίσει ένα νέο περίγραμμα παγκόσμιας ασφάλειας», δηλαδή ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση.
«Νομίζω ότι αυτό είναι ευσεβής πόθος του Προέδρου Putin.
Από την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχουν φτάσει σε "σημείο παγώματος", οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και οι εσωτερικές πολιτικές αντιφάσεις έχουν επιδεινωθεί, λόγω δομικών αντιφάσεων στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, καθώς και η οξεία αντιπαράθεση γύρω από την ουκρανική κρίση, η επιθυμία της Ρωσίας για διάλογο με τις δυτικές χώρες δεν έλαβε θετική απόκριση».
Αντίθετα, πρόσθεσε ο αναλυτής, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες προσπαθούν να αυξήσουν την πίεση στον στρατηγικό χώρο της Ρωσίας μέσω της στρατηγικής επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολή και Βορρά, αυξάνοντας τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, «με σχέδιο εξάντλησης»
«Δεν υπάρχει ακόμη ελπίδα για καμπή στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών βυθίζονται στο τέλμα της συνεχούς αντιπαράθεσης, των αντιφάσεων και των διαφωνιών»
Ο Ding Jianwei πιστεύει ότι «στο ορατό μέλλον, η Ρωσία θα γίνει ο μεγαλύτερος στρατηγικός αντίπαλος και απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης συνολικά».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση συνολικά δεν θα επιτρέψουν ποτέ στη Ρωσία να ζήσει μια εύκολη ζωή, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους και μέσα για να αποδυναμώσουν και να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία, αναγκάζοντας τη Ρωσική Ομοσπονδία να λάβει στρατηγικά αντίμετρα». κατέληξε ο Ding Jianwei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης