Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μισέλ-Gate»: Πάνω από 30 αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου

«Μισέλ-Gate»: Πάνω από 30 αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου
Μετά το σκάνδαλο της διαρροής των e-mail τους
Σχετικά Άρθρα
Μετά την πρώτη αγωγή που κατατέθηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου την Κυριακή 17/3 για το σκάνδαλο διαρροής των e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών, έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον 30 ακόμη αγωγές, σύμφωνα με τον Βασίλη Σωτηρόπουλου, δικηγόρο των ομογενών.
Την πρώτη αγωγή κατέθεσε μια κάτοικος Ολλανδίας, η οποία είχε υποβάλει τα στοιχεία της για την εγγραφή της στον εκλογικό κατάλογο προκειμένου να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμά της στην ψηφοφορία των εθνικών εκλογών του 2023. Αναλόγως και οι υπόλοιποι 30 ενάγοντες στρέφονται κατά του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας αποζημίωση διότι «δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές».
O Βασίλης Σωτηρόπουλος ενημέρωσε πως έχουν αποσταλεί εξώδικα και προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για ποιον λόγο κατείχε τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι αγωγές έχουν γίνει από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023, όμως υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες.
«Το e-mail είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το e-mail τους από την κυρία Ασημακοπούλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης