Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ): Βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ, να βγάζει τα μάτια της η προοδευτική αντιπολίτευση

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ): Βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ, να βγάζει τα μάτια της η προοδευτική αντιπολίτευση
Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει μετοχές σε οποιαδήποτε εταιρεία στο εξωτερικό υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν επιχειρούμε να αλλάξουμε την ατζέντα υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, αναφερόμενη στα βέλη που εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση με άξονα την υπόθεση Ασημακοπούλου, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις για την τραγωδία των Τεμπών αλλά και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Όαση Σίβα, την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη.
«Το ένα είναι το θέμα των emails, προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών, κομματικό στέλεχος σε κομματικό στέλεχος στην Νέα Δημοκρατία. Έγκλημα Τεμπών, κραυγή της κυρίας Καρυστιανού λέει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη και η κυβέρνηση αρνείται να συναινέσει στην άρση ασυλίας του κ. Κώστα Καραμανλή.
Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, δεν λέμε γιατί ο πρώην πρωθυπουργός ενδεχομένως να πήγε και μια μέρα πριν στην έρημο της Σίβα.
Λέμε αν επέβαινε και άλλο ζεύγος στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με ποια ιδιότητα, τι ρόλο είχε και τι συναντήσεις έκανε, αν μετείχε στις επίσημες συναντήσεις.
Αυτά είναι γεγονότα» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η κα.Κεχαγιά.

Δεν έχει μετοχές ο Κασσελάκης

Σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση από την πλευρά του προέδρου του κόμματος και πως θα υποβάλει πόθεν έσχες τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο και τον χρόνο που έχει καθοριστεί από την πολιτεία για την υποβολή των πόθεν έσχες.
«Το να έρχεται η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης και να απαιτούν και να αξιώνουν, όχι θέλουμε να το υποβάλεις τώρα και να μας το κάνεις και φέιγ βολάν, δεν ξέρω τι ακριβώς εξυπηρετεί» τόνισε.
Όσο για τα ερωτήματα που θέτει η Νέα Δημοκρατία, έχουν απαντηθεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα. Κεχαγιά.
«Αλλά βλέπω και άλλα κόμματα που λειτουργούν ως δεκανίκι της κυβέρνησης τα θέτουν διαρκώς.
Ας πούμε, η εταιρεία από την οποία αποχώρησε τον Μάρτιο του 2023.
Μα δεν είναι αυτή η εταιρεία από την οποία έγινε ο δανεισμός στα κομματικά μίντια.
Επίσης λένε, μα ποια είναι η εταιρεία.
Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τον Φεβρουάριο όλα τα παραστατικά με τις συναλλαγές που έγιναν για τον συγκεκριμένο δανεισμό.
Ο κύριος Κασσελάκης δε, απάντησε ότι τα χρήματα του δανεισμού επεστράφησαν στην εταιρεία.
Τι άλλο έχει απαντήσει;
Συνοψίζω απλώς για όποιον έχει κενά.
Ότι όπου είχε μετοχές έχουν μεταβιβαστεί.
Δηλαδή αυτή τη στιγμή ο κύριος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έχει μετοχές σε οποιαδήποτε εταιρεία στο εξωτερικό.
Είναι σαφή αυτά; Και επειδή ακούω και πολλά, για φορολογικούς παραδείσους, να διευκρινίσουμε γιατί φαίνεται η έρευνα που έγινε από διάφορα λαγωνικά του Μεγάρου Μαξίμου δεν έβγαλε σαφή συμπεράσματα ή έβγαλε σαφή συμπεράσματα τα οποία δεν αποτυπώνονται.
Επειδή ακούω για φορολογικούς παραδείσους.
Δεν είναι φορολογικός παράδεισος η πολιτεία Ντέλαγουερ, διότι αν ήταν φορολογικός παράδεισος υποθέτω ότι όλες οι εταιρείες από τις 49 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα πήγαιναν να έχουν έδρα σύστασης την Ντέλαγουερ.
Δεν είναι λοιπόν.
Η εταιρεία η συγκεκριμένη φορολογείται εκεί που δραστηριοποιείται και εκεί που είναι η έδρα της και δεν είναι η Ντέλαγουερ» συμπλήρωσε η κ. Κεχαγιά.

Αντιπαράθεση με ΠΑΣΟΚ

Ως προς την προσθήκη στο κάδρο της αντιπαράθεσης και του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κΑ. Κεχαγιά ανέφερε τα εξής.
«Η αντιπαράθεση δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά.
Έχει πολιτικά χαρακτηριστικά σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση είναι κατ’ εμέ πολλαπλώς πολιτικά εκτεθειμένη και το σκάνδαλο με τις υποκλοπές στο υπουργείο Εσωτερικών επισύρει και ποινικές ευθύνες. Έρχεται το ΠΑΣΟΚ και οποιοδήποτε άλλο κόμμα, πολιτικός σχηματισμός και συντάσσονται με τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση του κυρίου Κασσελάκη, η οποία, επαναλαμβάνω, είναι απολύτως διαφανής, απαιτώντας κάτι για το οποίο δεν υποχρεούται, έτσι όπως τίθεται, να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Τι πιο σαφές.
Δεν έχω μετοχές στο εξωτερικό.
Βλέπετε λοιπόν ότι συντηρείται τεχνητά ένα θέμα και επιμένω σε αυτό, προς δημιουργία εντυπώσεων» επισήμανε η κΑ. Κεχαγιά, σημειώνοντας πως ενόψει ευρωεκλογών, διάφορα πολιτικά κόμματα, για δικούς τους πολιτικούς σκοπούς, «κάνουν το δικό τους παιχνίδι» στο οποίο δεν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν η αντιπολίτευση πάει να βγάλει τα μάτια της άλλης προοδευτικής δύναμης αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη» προσέθεσε η κα. Κεχαγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης