Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέσσερα κρίσιμα μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει ο Μητσοτάκης τις επόμενες μέρες – Σκληραίνει η αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερα κρίσιμα μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει ο Μητσοτάκης τις επόμενες μέρες – Σκληραίνει η αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ
Aν δεν υπάρξει δικαστική διερεύνηση των πολιτικών ή ποινικών ευθυνών του Κώστα Καραμανλή και των αρμόδιων του γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη, η ΝΔ θα είναι υπόλογη στα μάτια του κόσμου.
Τέσσερα κρίσιμα ζητήματα κυριαρχούν στο αντιπολιτευτικό μενού για τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό και δημιουργούν φθορά για την κυβέρνηση.

Τα Τέμπη κυνηγάνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το πρώτο είναι τα Τέμπη για τα οποία ολοένα και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται.
Η ομιλία της κ. Καρυστιανού στην ευρωβουλή και η ενεργοποίηση της Κομισιόν φέρνει πλέον το κυβερνητικό στρατόπεδο σε προβληματισμό.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό η οποία θέλει να ξεχαστεί αλλά η ίδια η δυναμική του δυστυχήματος είναι μεγάλη για να ξεχαστεί από την συνείδηση του κόσμου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι αν δεν υπάρξει δικαστική διερεύνηση των πολιτικών ή ποινικών ευθυνών του Κώστα Καραμανλή και των αρμόδιων του γύρω από το δυστύχημα, τότε η ΝΔ θα είναι υπόλογη στα μάτια του κόσμου.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος να φέρει στο προσκήνιο άλλο ένα ψήφισμα της ευρωβουλής κατά της Ελλάδας, κάτι που απεργάζονται και έλληνες ευρωβουλευτές όπως ο Στ. Κούλογλου που έστειλε επιστολή στην Roberta Μetsola, την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου.
Πάντως, το θέμα θα το σηκώσει πολύ η αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα διότι την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το θέμα και στην Ολομέλεια της Βουλής και εκεί θα δούμε εάν ο Κ.Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην Βουλή ή αν θα αποφύγει να πάει.

Υπάρχει ουρά στην υπόθεση των email των ομογενών

Το δεύτερο ζήτημα είναι τα email των αποδήμων και η απόδειξη ότι τελικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου πήρε χέρι με χέρι τα email από το συνεργάτη του πρώην γενικού γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη ενώ κομιστής ήταν και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, ο παραιτηθείς Νίκος Θεωδορόπουλος που ήταν γραμματέας Απόδημων για τη ΝΔ.
Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι μερίδιο ευθύνης έχει και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως καθώς είναι πολιτική προιστάμενη όσων ενεπλάκησαν στο υπουργείο και φυσικά είναι και φίλη καλή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Από που πληρώνεται ο Greenberg;

Τρίτο ζήτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος πληρώνει τον αμερικάνο σύμβουλο του Πρωθυπουργό, Stan Greenberg.
Ο οποίος πρέπει να πούμε ότι προσφέρει ακριβές υπηρεσίες.
Η ΝΔ χρωστάει πολλά στις τράπεζες από δάνεια, η κυβέρνηση δεν έχει συνάψη σύμβαση μαζί του, οπότε κάποιος πρέπει να τον πληρώνει.
Η ο πρωθυπουργός ή κάποιος φίλος, ενδεχομένως; Σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει και αν ο Πρωθυπουργός πήγε διήμερες διακοπές στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρέα με τη σύζυγό του και το ζεύγος Καρατζά που τον συνόδευε…

Ασταμάτητος πληθωρισμός

Τέταρτο ζήτημα είναι ο ασταμάτητος πληθωρισμός όπου η Ελλάδα βρίσκεται στο 3,1% ενώ η ευρωζώνη διατηρείται στο 2,6%.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι το τραπέζι της Σαρακοστής ήταν ιδιαίτερο τσουχτερό αυτή τη χρονιά, στο ράφι οι τιμές ήταν πολύ υψηλές και για 40 μέρες μέχρι το Πάσχα θα ανεβούν και άλλο ενώ άνθρωποι της αγοράς κάνουν λόγο ότι φέτος θα είναι το πιο ακριβό Πάσχα, με τις τιμές των αμνοεριφίων να φτάνουν και τα 17 ευρώ το κιλό.
Το καλάθι της Σαρακοστής ως τώρα δεν έχει λειτουργήσει ενώ η κυβέρνηση δεν προτίθεται ούτε να δώσει επίδομα Πάσχα, ούτε όμως και Καλάθι του Πάσχα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης