Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας- Αιγύπτου με τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας - Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον El-Sisi

Αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας- Αιγύπτου με τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας - Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον El-Sisi
Τι συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους
Επιβεβαιώθηκε η απόφαση για αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - Αιγύπτου με τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ), η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα, κατά τη συνάντηση στο Κάιρο του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el Sisi.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν το απόγευμα της Κυριακής 17/3 Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των σχέσεων Ε.Ε- Αιγύπτου σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και για την ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.
Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα, σημειώνοντας ότι η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα που επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ακολουθεί η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών. Στις 17:15 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης