Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θρίλερ στη ΝΔ με το Μισέλ-Gate και την εμπλοκή και άλλων προσώπων - Καρφώνουν την Κεραμέως: Δεν ήμουν υπουργός τότε

Θρίλερ στη ΝΔ με το Μισέλ-Gate και την εμπλοκή και άλλων προσώπων  - Καρφώνουν την Κεραμέως: Δεν ήμουν υπουργός τότε
«Υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να αναληφθεί. Δεν είναι μόνο οι αντικειμενικές ευθύνες του γενικού γραμματέα ή κάποιου στελέχους του υπουργείου. Είναι σαφές ότι εγείρεται θέμα για την Υπουργό Εσωτερικών», τόνισε ο Θ. Γλαβίνας
Σχετικά Άρθρα
Στα ύψη συντηρείται το πολιτικό θερμόμετρο για το Μισέλ-Gate, με την αντιπολίτευση να στρέφει τα βέλη της στην κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζοντας πως είναι εκτεθειμένες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των απόδημων.
Και ενώ προηγήθηκαν η απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο σάλος που ξέσπασε με τη διαρροή των emails των απόδημων καλά κρατεί, με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, να βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, η τηλεοπτική της συνέντευξη το Σάββατο 16/3, στο πλαίσιο της οποίας υπενθύμισε ότι η ίδια τότε δεν ήταν υπουργός Εσωτερικών, κάθε άλλο παρά έριξε τους τόνους.
Ούτε οι δηλώσες του υπουργού Επικρατείας, Μ. Βορίδη, ότι "οι ευθύνες ανελήφθησαν σε πολιτικό επίπεδο και οδήγησαν σε παραιτήσεις" και η "Νίκη Κεραμέως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση,« υπό την έννοια ότι δεν ήξερε απολύτως τίποτε, η διαδικασία δεν εμπλέκει την κα Κεραμέως»", κατάφεραν να κατεύνασουν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Απαντήσεις για την διαρροή των emails των απόδημων στην κα Ασημακοπούλου ζητά η αντιπολίτευση, μιλώντας για ευθύνες της κυβέρνησης και της Ν. Κεραμέως, με το ΚΚΕ να προτίθεται να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κεραμέως: Δεν ήμουν υπουργός τότε - Δύο έρευνες σε εξέλιξη

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.
Όπως ανέφερε η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, κάποιοι εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στον γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεωδορόπουλο κι από εκείνον στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου».
«Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη» και μάλιστα, «για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», καθώς «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο», πρόσθεσε η υπουργός.
Σε ερώτηση για όσα τα προσάπτονται για ευθύνες για τη διαρροή, η κα Κεραμέως τόνισε «δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός παιδείας και μετά, υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών».
Σχετικά με τις ευθύνες, σημείωσε «ο κ.Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη».
Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από 8 μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».
Σημείωσε δε, πως στην επιστολική ψήφο «έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού».

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση της Κεραμέως- Ήρθε η ώρα των απαντήσεων

Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης, Νίκη Κεραμέως, προσπάθησε σήμερα να μας πείσει πως η κυβέρνηση, το κόμμα της και η ίδια είναι άμοιροι ευθυνών για την διαρροή των emails των απόδημων στην κυρία Ασημακοπούλου", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξή της, σημειώνοντας πως "δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση της".
Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, "απλώς… έτυχε προφανώς την ευθύνη για τη διαρροή να έχουν δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος.Εντελώς τυχαία, μάλιστα, η λίστα έφτασε στα χέρια Ευρωβουλευτή που ανήκει στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας!".
"Δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση της. Είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν. Δεν φταίει για τις παρακολουθήσεις, δεν φταίει για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν φταίει για την ακρίβεια, δεν φταίει για την διάλυση της δημόσιας υγείας, δεν φταίει για τις παρακολουθήσεις...", προσθέτει το κόμμα και ξεκαθαρίζει πως "όσο και να προσπαθούν όμως να καλύψουν το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα επιμένει μέχρις ότου οι πτυχές του αποκαλυφθούν σε όλο τους το μέγεθος".
"Το πρωταρχικό μας ερώτημα παραμένει: Ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;
Ήρθε η ώρα των απαντήσεων", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
"Ούτε η κ. Κεραμέως μπορεί πλέον να το παίζει ανήξερη και ανεύθυνη, ούτε ο κ. Μητσοτάκης να την προστατεύει και να μην την αποπέμπει", τονίζει η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ρ. Σβίγκου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
"Έκαναν το ΥΠΕΣ υποκατάστημα της ΝΔ, παραβίασαν κατάφωρα το νόμο. Όσα ψέματα κι αν εφευρίσκουν καθημερινά, οι πολίτες τους έχουν καταλάβει πια", σημειώνει η κα Σβίγκου.
svig_1.JPG

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Εγείρεται θέμα για την Υπουργό Εσωτερικών

Για πολιτική ευθύνη που πρέπει να αναληφθεί έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θ. Γλαβίνας, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της διαρροής απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων εξωτερικού μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και του Τομεάρχη Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας στην ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Ο κ. Γλαβίνας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να αναληφθεί. Δεν είναι μόνο οι αντικειμενικές ευθύνες του γενικού γραμματέα ή κάποιου στελέχους του υπουργείου. Είναι σαφές ότι εγείρεται θέμα για την Υπουργό Εσωτερικών» και ανέδειξε τις παλινωδίες της Νίκης Κεραμέως.
«Πριν λίγες ημέρες η κα. Κεραμέως μας διαβεβαίωνε σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ότι τα στοιχεία δεν έχουν φύγει από το Υπουργείο Εσωτερικών. Διέρρευσαν όπως αποδεικνύεται από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Υπουργοί όπως ο κ. Γεωργιάδης και άλλα κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, ο Θ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «ήδη έχει τρωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών για τη λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο να διεξάγει τις εκλογές αν με τόσο εύκολο τρόπο μπορεί κάποιος να παίρνει απόρρητα στοιχεία».
«Πρέπει να μπουν δικλίδες ασφαλείας απέναντι στην αλαζονεία σας και την ατιμωρησία που επικρατεί» πρόσθεσε ο Θ. Γλαβίνας απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στο πάνελ και επισήμανε ότι «αναμένουμε να δούμε τι θα πει η δικαιοσύνη και η αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που έχουν επιληφθεί».
«Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Εδώ “κρυφακούγατε” υπουργούς, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα πάρετε 20.000 email; Τι είναι 20.000 email μπροστά στις υποκλοπές που έχετε κάνει!» ανέφερε δηκτικά.

KKE: Αμείλικτα τα ερωτήματα - Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Το ΚΚΕ, παράλληλα με την υπόλοιπη έρευνα, προτίθεται να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εξηγηθούν τα ανεξήγητα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού και την αποστολή e-mails από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι βαρύτατα εκτεθειμένες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού.
Οι ευθύνες τους δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε με την "απόσυρση" της κυρίας Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε με την απομάκρυνση κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της ΝΔ. Οι δε δικαιολογίες ότι η διαρροή των στοιχείων έγινε την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης -μόνο και μόνο για να μείνει στο απυρόβλητο η κυρία Κεραμέως και κατ’ επέκταση η ίδια η κυβέρνηση- προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Όπως τονίζει το ΚΚΕ «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και δεν πρόκειται να τα αποφύγουν:
--Πρώτον, πώς είναι δυνατόν τα προσωπικά δεδομένα να διέρρευσαν τον Μάη του 2023 για να χρησιμοποιηθούν 10 μήνες αργότερα ενόψει των ευρωεκλογών;
--Δεύτερον, ποιες είναι οι συνθήκες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων, όταν με τόση ευκολία διαρρέουν σε συγκεκριμένα κόμματα;
--Τρίτον, πώς είναι δυνατόν να "αθωώνεται" η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όταν οι καταγγελίες αφορούν τόσο την πλατφόρμα των εθνικών εκλογών όσο και αυτή της επιστολικής ψήφου; Επιπλέον, είναι εξακριβωμένο ότι το μήνυμα ενημέρωσης για την επιστολική ψήφο και το διαφημιστικό μήνυμα της κυρίας Ασημακοπούλου στάλθηκαν με λίγη ώρα διαφορά, γεγονός που αναδεικνύει κάποιου είδους συντονισμό;
-Τέταρτον, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά χωρίς τη γνώση, αν όχι την ενθάρρυνση, της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών; Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τεράστια -τουλάχιστον πολιτική- ευθύνη. Αυτή η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, γιατί από την δημοσιοποίηση των καταγγελιών των εκλογέων - των οποίων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία - μέχρι τις παραιτήσεις, υπήρχαν επίμονες και απαράδεκτες δηλώσεις αποπροσανατολισμού και σκοπιμότητας που παραπέμπουν σε συνειδητή και εσκεμμένη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών.
--Πέμπτον, πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να καθησυχάζει τον λαό για την επιστολική ψήφο, όταν βάσει νόμου πλέον τα προσωπικά στοιχεία των εκλογέων θα είναι στη διάθεση όχι μόνο των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και των ιδιωτικών εταιριών και μάλιστα ξένων χωρών, που θα διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου; Σημειωτέον, ότι οι εκλογείς του εξωτερικού δεν έχουν καν την εναλλακτική της αυτοπρόσωπης προσέλευσης σε εκλογικά τμήματα, αφού τέτοια τμήματα δεν προβλέπονται στο εξωτερικό».
«Πρόκειται για ζητήματα σχετικά με την προστασία του αδιάβλητου των εκλογών που από την πρώτη στιγμή είχε θέσει το ΚΚΕ, βασιζόμενο και στην αρνητική διεθνή εμπειρία, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, έχοντας αρχικά την στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει το ΚΚΕ.
«Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα πρέπει να τοποθετηθεί η κυρία Κεραμέως. Γι' αυτό και το ΚΚΕ, παράλληλα με την υπόλοιπη έρευνα, προτίθεται να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εξηγηθούν τα ανεξήγητα», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης