Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κόκκαλης για υδάτινους πόρους: Και θα διψάμε και θα πνιγόμαστε – Η κυβέρνηση επιχείρησε ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα

Π. Κόκκαλης για υδάτινους πόρους: Και θα διψάμε και θα πνιγόμαστε – Η κυβέρνηση επιχείρησε ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα
Ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμό για το νερό σήμανε ο γραμματέας του «Κόσμος» Πέτρος Κόκκαλης, προειδοποιώντας πως έχουμε εγκαταλείψει τις δημόσιες υποδομές μας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η Ευρώπη υπερθερμαίνεται μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας μία νέα πραγματικότητα για την οποία δεν επαρκούν οι σημερινές μας υποδομές: «μιλάμε για μία άλλη Ευρώπη από αυτή που έχουμε χτίσει. Η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να βιώνει επεισόδια ξηρασίας, το περσινό καλοκαίρι ήταν το θερμότερο στην ιστορία και το φετινό έρχεται ακόμα θερμότερο». Ο γραμματέας του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ, με αφορμή το παράδειγμα της Νάξου, μίλησε για την αναγκαιότητα να δουλέψουμε μαζί με τη φύση και όχι εναντίον της, για παράδειγμα με μικρά φράγματα και όχι φαραωνικά των οποίων την κατάληξη την είδαμε πρόσφατα.
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων τόνισε πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί υπό το δόγμα της «ατομικής ευθύνης, δηλαδή ο καθένας μόνος του και ο σώζων εαυτόν σωθείτω». Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να σχεδιάσει και να επενδύσει κεντρικά, στη βάση πραγματικών δεδομένων και ακολουθώντας όσα επιτάσσει η επιστημονική γνώση.
Ο Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε επίσης πως «σήμερα δεν ξέρουμε πόσο νερό έχουν οι εθνικοί ταμιευτήρες νερού» υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την απουσία εθνικού φορέα για να φέρει την ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα, «μία πάρα πολύ κακή ιδέα, όταν το νερό είναι δημόσιο αγαθό, απαραίτητο για την ζωή και την καλλιέργεια».
«Η Πελοπόννησος, τα νησιά, η ανατολική Ελλάδα κινδυνεύουν με ερημοποίηση. Ξέρουμε πως ο υδροφόρος ορίζοντας υποχωρεί, πως η θάλασσα φουσκώνει και πως το έδαφος δεν είναι σε θέση να απορροφήσει το νερό που θα πέφτει ολοένα και σφοδρότερα, γιατί έχει ξεραθεί. Οπότε, πρέπει να ανακόψουμε όσα επιτείνουν την κλιματική κρίση, όπως είναι τα ορυκτά καύσιμα, και να σχεδιάσουμε με γνώμονα την ανθρώπινη υγεία».
Κλείνοντας ανακοίνωσε πως σύντομα θα παρουσιαστούν νέα πρόσωπα του ΚΟΣΜΟΣ, πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, απέναντι στις συμμαχίες δεξιάς, άκρας και φασιστικής δεξιάς. Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως σύντομα θα παρουσιαστούν πολλά νέα πρόσωπα που συμμετέχουν στο εγχείρημα του «Κόσμος». Σε σχέση με τις συνεργασίες, είπε πως αυτές «είναι στο dna των πρασίνων» καθώς είναι «ο καταλύτης μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων για να έρθει η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία». Σε σχέση με το αν προσανατολίζεται για συνεργασίες προς τα αριστερά, κεντροαριστερά κλπ. απάντησε «κοιτάμε παντού όπου οι άνθρωποι πιστεύουν στα επιστημονικά δεδομένα και που θα μας ακούσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης