Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το κράτος δικαίου νοσεί επί κυβέρνησης ΝΔ – Η σφαλιάρα από την ευρωπαία εισαγγελέα που επιβεβαιώνει την Eυρωβουλή

Το κράτος δικαίου νοσεί επί κυβέρνησης ΝΔ – Η σφαλιάρα από την ευρωπαία εισαγγελέα που επιβεβαιώνει την Eυρωβουλή
Καταπέλτης η ευρωπαία εισαγγελέας Laura Kovesi…
Μετά το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που αντικατόπτριζε την εικόνα που έχουν οι ευρωβουλευτές για την Ελλάδα και κυρίως για το κράτος δικαίου, ένας άλλος εκπρόσωπος ευρωπαϊκού θεσμού, η ευρωπαία εισαγγελέας Laura Kovesi ανέδειξε το ίδιο ακριβώς θέμα.
Ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη, ότι καθυστερεί πολύ και εν τέλει μεγάλες υποθέσεις θάβονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Ούτως ή άλλως, υπάρχει μία δυσπιστία για τη Δικαιοσύνη από την κοινωνία, είδαμε εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση του παιδεραστή και βιαστή Ηλ. Μίχου με συνέπεια να έχουμε συλλαλητήρια στην Αθήνα.

Υποκλοπές, Θεσσαλία και τα Τέμπη θα μείνουν χωρίς δικαιοσύνη

Τρανά μεγάλα παραδείγματα η υπόθεση των υποκλοπών, η υπόθεση της Θεσσαλίας με τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας για τις καταστροφές αλλά και τώρα με τα Τέμπη που όλες οι ευθύνες πέφτουν σε έναν σταθμάρχη.
Η Laura Kovesi ζήτησε υπουργικές ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς θεωρεί ότι αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 δεν θα είχε συμβεί.
Επίσης, ζήτησε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που έχει προστατέψει και στο παρελθόν υπουργικά στελέχη από όλα τα κόμματα να καθίσουν στο εδώλιο και να δικαστούν.

Ο Βενιζέλος και η Kovesi

Ουσιαστικά ήταν ένας νόμος που έφτιαξε στα μέτρα του πολιτικού συστήματος ο Βαγγέλης Βενιζέλος και πάνω σε αυτόν κρύφτηκαν διαχρονικά όλοι οι πολιτικοί, κυρίως όμως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Κovesi ουσιαστικά πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα της ΝΔ για το δυστύχημα στα Τέμπη και επιφυλάχτηκε να φέρει το θέμα στις Βρυξέλλες, ξεκινώντας πρωτοβουλία για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στις ευρωπαϊκές χώρες όπου ισχύει.

Οι ευθύνες Καραμανλή για το δυστύχημα

Η ΝΔ έχει φθαρεί πολύ από τα Τέμπη, όχι από το κάθε αυτό το δυστύχημα διότι και στις εκλογές πήρε 41%, αλλά περισσότερο για την δικαστική διερεύνησή του.
Πρώτον έδωσε εντολή να μπαζωθεί ο χώρος και κανείς δεν έχει εξηγήσει γιατί έγινε αυτό.
Δεύτερον, διότι προφυλάσσει τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή ενώ κανονικά θα έπρεπε να διερευνηθούν οι πολιτικές και μετέπειτα οι ποινικές ευθύνες του για το δυστύχημα.
Μην ξεχνάμε ο ίδιος έβγαινε δημοσίως στην βουλή, μετά από κοινοβουλευτικό έλεγχο και έλεγε ότι υπάρχει πλήρη ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η ΝΔ δεν πάει τον Καραμανλή στο Ειδικό Δικαστήριο

Υπό αυτή τη έννοια, η ΝΔ κρύβει τον Καραμανλή διότι είναι ένας Καραμανλής, είναι ο ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ και αν ποτέ ο Μητσοτάκης αποφάσιζε να πάει τον Καραμανλή σε Ειδικό Δικαστήριο, αυτό ουσιαστικά θα σήμαινε μεγάλη εσωστρέφεια για την ΝΔ και ίσως και διάλυση.
Όμως, τα Τέμπη εξελίσσονται σε μόνιμο στίγμα για τη ΝΔ και οι αναλυτές θεωρούν ότι δημιουργεί φθορά μονιμότερη και περισσότερη και από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης