Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 20,5 μον. η ΝΔ με 34,8% - Τρίτο ξανά το ΠΑΣΟΚ (13,9%), χάνει από ΣΥΡΙΖΑ (14,3%) και.. Λοβέρδο

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 20,5 μον. η ΝΔ με 34,8% - Τρίτο ξανά το ΠΑΣΟΚ (13,9%), χάνει από ΣΥΡΙΖΑ (14,3%) και.. Λοβέρδο
Έκπληξη για τους «Δημοκράτες« του Λοβέρδου που διεμβολίζουν το ΠΑΣΟΚ με 2,6%
Προβάδισμα 20,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ αλλά και επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση καταδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.
Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 34,8%, επιβεβαιώνοντας, έτσι, σε μια ακόμη δημοσκοπική καταγραφή την άνετη επικράτησή του.

gpo-anagogi.jpg.webp

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ περνά ξανά στη δεύτερη θέση με 14,3%, παλεύοντας στήθος με στήθος με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει το 13,9% της προτίμησης ψήφου.
Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται δημοσκοπικά, τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από τον σχηματισμό - έκπληξη της δημοσκόπησης, δηλαδή τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, που με 2,6% βρίσκεται μια ανάσα από το εκλογικό όριο - στην πρώτη δημοσκοπική του μέτρηση.
Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση ακολοθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και η Ελληνική Λύση με 9,5 και 8% αντίστοιχα.
Ως προς τα υπόλοιπα κόμματα μόνο η Νίκη και η Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν ποσοστά ικανά να διασφαλίσουν την εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας το 3,4% και το 3% των ερωτώμενων, αντίστοιχα.
Εκτός ευρωβουλής μένουν -οριακά- η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, οι Δημοκράτες με 2,6%, το Μέρα25 με 2,3%, ενώ οι Σπαρτιάτες «βουλιάζουν» στο 1,8%.
Τέλος,οι υπόλοιποι σχηματισμοί κινούνται αθροιστικά 3,5%.

Πτώση ΝΔ και άνοδος ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

gpo-prothesi1.jpg.webp

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 28,8% (πτώση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) ο ΣΥΡΙΖΑ με άνοδο 0,8% φτάνει στο 11,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ μένει οριακά τρίτο με ποσοστό 11,4% (άνοδος 0,3%).
Ακολουθούν, ΚΚΕ 7,8% (+0,3%), Ελληνική Λύση 6,5% (+1,1%), Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Α.Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.

Κυριάρχος ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα

gpo-katalliloteros.jpg.webp

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την πολιτική του κυριαρχία και προηγείται με 42,5%, ενώ στη δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12% .
Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Κανένας από τους 3» απαντά το αξιοσημειώτο 32,8% των ερωτώμενων.

Αποδυνάμωση Κασσελάκη μετά το Συνέδριο

gpo-kasselakis-synedrio.jpg.webp

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Ενίσχυση «βλεπουν» λένε οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

gpo-kasselakis-syriza-synedrio.jpg.webp

Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Ο Τσίπρας είχε στόχο να αποδυναμώσει Κασσελάκη

gpo-tsipras.jpg.webp

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Α. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον διάδοχό του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη.

«Αποδυνάμωση» βλέπουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

gpo-tsipras-21.jpg.webp

Εξάλλου, και οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 46,2%, πιστεύουν το ίδιο για τον στόχο των παρεμβάσεων του πρώην πρωθυπουργού.

Σε ευρωπαϊκή κάλπη με ... τα μάτια προς τα μέσα θα ψηφίσουν οι πολίτες

gpo-allo-komma.jpg.webp

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Αντικυβερνητικό το μήνυμα των ευρωεκλογών

gpo-minyma-euroekloges_0.jpg.webp

Τέλος, το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.όλου πιθανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης