Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Καταγγέλλει «φίμωση» του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

ΜέΡΑ25: Καταγγέλλει «φίμωση» του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Για απόπειρα φίμωσης του Τύπου με αγωγή τύπου Slapp κάνει λόγο το ΜέΡΑ25
Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Χρήστου Αβραμίδη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μέσω αγωγής τύπου SLAPP.
Ειδικότερα η οργάνωση του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης τονίζει πως «είναι γνωστή η τακτική της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων να παρεμποδίζει το έργο δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, πολλές φορές μάλιστα και με τη χρήση βίας. Τώρα, με ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου απειλώντας τον και με πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.».
«Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ αφορά τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη μαζική διαδήλωση της 28ης Φεβρουαρίου για το έγκλημα στα Τέμπη — διαδήλωση κατά την οποία διαδηλώτρια-μέλος του ΜέΡΑ25 τραυματίστηκε από ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή.» προσθέτει στη σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται πως το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη «είναι σταθερά και με συνέπεια απέναντι σε κάθε στρατηγική αγωγή κατά της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά (SLAPP). Η στοχοποίηση δημοσιογράφων θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και αποτελεί απόπειρα φίμωσης του Τύπου.».
Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 επισημαίνει πως στηρίζει το αίτημα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης για την ανάκληση και απόσυρση της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης