Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού - «12 χρονών συναίνεσε;»

Αιχμές Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού - «12 χρονών συναίνεσε;»
Η κ. Μπακογιάννη τάσσεται απέναντι στις νομικίστικες αιτιάσεις περί συνάινεσης ανηλίκου που έχουν διατυπωθεί στον δημόσιο λόγο
Σε διαμετρικά αντίθετη γραμμή από το κομμάτι εκείνο του νομικού και πολιτικού κόσμου που «δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» κινείται η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και τοποθετείται με αιχμηρό τρόπο για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.
Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη τάσσεται, μέσω σχετικής ανάρτησής της στο X, απέναντι στις νομικίστικες αιτιάσεις περί συνάινεσης ανηλίκου που έχουν διατυπωθεί στον δημόσιο λόγο.
«12 χρονών συναίνεσε;», διερωτάται με νόημα η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.
Ενώ προσθέτει πως «η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως "η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί".
«η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί.» καταλήγει η κ. Μπακογιάννη στη λιτή, πλην σαφή τοποθέτησή της.

Το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη στο Twitter:

«12 χρονών συναίνεσε;
Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».
Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη.»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης