Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη o Γεωργιάδης και o Θεμιστοκλέους για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία

Στη Θεσσαλονίκη o Γεωργιάδης και o Θεμιστοκλέους για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία
Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας
Σχετικά Άρθρα
Πρεμιέρα σήμερα, Τρίτη 12/3, για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε δύο νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας θα διενεργηθούν τα πρώτα.
Ειδικότερα, τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν στις 16:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και στις 17:00 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».
Όπως έχει δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης είναι το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη αναμονή σε τακτικά χειρουργεία.
Σταδιακά θα εντάσσονται και άλλα νοσοκομεία που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε όλη τη χώρα.
«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε στον Ευαγγελισμό και στο Γεννηματάς, και ακολουθούν το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Γενικό Kρατικό Νίκαιας», όπως έκανε γνωστό ο υπουργός το προηγούμενο 24ωρο.
Μάλιστα, από τα 125 νοσοκομεία μόνο 5 δήλωσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν απογευματινά χειρουργεία, ενώ πάνω από 150 κλινικές έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.
Σημειώνεται ότι οι επεμβάσεις χωρίζονται σε 6 κατηγορίες – πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά, αλλά και εξαιρετικά βαριά – με το κόστος τους να κυμαίνεται από 300 μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με την πολυπλοκότητα της επέμβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης