Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Να πει ο Μητσοτάκης τι συζήτησε με τον Zelensky, σε τι κινδύνους μπλέκει την Ελλάδα

Κουτσούμπας: Να πει ο Μητσοτάκης τι συζήτησε με τον Zelensky, σε τι κινδύνους μπλέκει την Ελλάδα
Ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Σχετικά Άρθρα
«Με την παρουσία και τη φωνή μας σπάμε την ομερτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα θέλουν να επιβάλουν γύρω από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται στην περιοχή, την εμπλοκή σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», διαμήνυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην πολεμική εμπλοκή.
Κατήγγειλε την «επί πέντε μήνες γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ»: «Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι μας χωρίζει μέγα ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα με την Χαμάς. Σήμερα όμως, με πάνω από 30.000 νεκρούς στη Γάζα, έχει πια αποδειχθεί περίτρανα αυτό που λέγαμε και τότε, ότι η ψευδεπίγραφη "αυτοάμυνα" του Ισραήλ ήταν και είναι ένα χυδαίο πρόσχημα. Η ανεπανάληπτη θηριωδία που έχει εξαπολύσει, έχει καταλύσει κάθε γραπτό ή άγραφο κανόνα πολέμου, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, κατοικίες, σχολεία, τεμένη κι εκκλησίες».
Σημειώνοντας ότι «στόχος της ισραηλινής ηγεσίας είναι η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και ο εκτοπισμός όσων επιβιώσουν» υπογράμμισε ότι «φαίνεται καθαρά πως θέλουν να βάλουν στο χέρι όλον τον παραθαλάσσιο χώρο, από την Αίγυπτο έως το Λίβανο, για να ικανοποιηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ που ανήκει στους Παλαιστίνιους, καθώς και η ενίσχυση των εμπορικών δρόμων από την Ασία προς την Ευρώπη μέσω του Ισραήλ. Η ύπαρξη, η πάλη και η αντίσταση ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Παλαιστίνης, αποτελεί "αγκάθι" για την προώθηση αυτών των συμφερόντων».
«Από τις συνέπειες αυτής της πολιτικής της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ισραήλ, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, υποφέρει και ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ. Είναι άξια του θαυμασμού και της αλληλεγγύης μας η πάλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ, των συντρόφων μας, Εβραίων και Αράβων, που με σθένος αντιστέκονται σε αυτή τη βαρβαρότητα, παρά τις διώξεις που έχουν εξαπολυθεί εναντίον τους» είπε.
Αναφέρθηκε επίσης, λεπτομερώς, στους οξύτατους ανταγωνισμούς μεταξύ των αστικών τάξεων της περιοχή, αλλά και των ισχυρότερων ιμπεριαλιστικών κρατών που «ενδιαφέρονται για την περιοχή».
«Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των αντιθέσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και της Ελληνικής Λύσης και των άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων, ανέλαβε τη στήριξη της ισραηλινής πολεμικής επιχείρησης στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Μετά την αποστολή της ελληνικής πυροβολαρχίας «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, τώρα έχουμε την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της «προστασίας της ναυσιπλοΐας». Μάλιστα, η Ελλάδα ανέλαβε και τη διοίκηση της πολεμικής ναυτικής αποστολής «Aspides» της ΕΕ, που σχεδιάζεται σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιχείρηση, όπου ηγούνται οι ΗΠΑ» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.
«Αυτή η απροκάλυπτη στήριξη στο Ισραήλ, δεν γίνεται γιατί απλώς "μας το σφύριξαν" η ΕΕ και οι ΗΠΑ, αλλά γιατί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, έχουν "πυξίδα» τους τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας».
Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στον επί δύο χρόνια συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία κάλεσε τον πρωθυπουργό να «ενημερώσει τι συζήτησε με τον Zelensky, τι συμφώνησε και σε τι καινούριους κινδύνους ετοιμάζεται να μας μπλέξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης