Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Να ξεριζώσουμε τις παθογένειες που μας κρατάνε πίσω - Προτεραιότητα η στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια

Μητσοτάκης: Να ξεριζώσουμε τις παθογένειες που μας κρατάνε πίσω - Προτεραιότητα η στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια
«Εδώ στη Θεσσαλονίκη χτυπά σήμερα ο παλμός της παράταξής μας»
Σχετικά Άρθρα
«Οι στόχοι μας είναι και πάλι δύσκολοι», «εστιασμένοι στο ξερίζωμα των παθογενειών που μας κρατάνε πίσω», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
«Προτεραιότητες μας η στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, αξιοπρεπής Υγεία και σύγχρονη Παιδεία. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορούν να κατακτηθούν χωρίς μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ο πρωθυπουργός». «Δεν σταματά το κυνήγι της αισχροκέρδειας, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και θύμισε ότι έχουν επιβληθεί ήδη πρόστιμα 16 εκατ. ευρώ». «Για την ακρίβεια είπε ότι το παλεύουμε κάθε μέρα και θύμισε σειρά μέτρων όπως τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα». «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμό θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ακόμη ότι οι προσπάθειες για τον τομέα της Υγείας είναι μεγάλες και κάτι αλλάζει, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα απογευματινά χειρουργεία, προσλήψεις, την ανανέωση των υποδομών σε νοσοκομεία, στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».
«Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη σε θέματα που τον απασχολούν», ανέφερε.
«Εδώ στη Θεσσαλονίκη χτυπά σήμερα ο παλμός της παράταξής μας, με έναν ενθουσιασμό που γίνεται δύναμη, γίνεται η καθημερινή έμπνευση για τους αγώνες μας, αυτούς που με εσάς πρωταγωνιστές, την κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά, κάνουν τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Δικαιώνοντας εκείνο το παλιό σύνθημα το οποίο δονούσε τότε τις μεγάλες μας συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους: "Κάθε νίκη ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη"».
Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του στο προσυνέδριο, καθώς γιορτάζονται ταυτόχρονα τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελάδα και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
«Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν και οι προσυνεδριακές μας διαδικασίες για το 15ο επετειακό, εορταστικό μας συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Που αλλού; Στο Ζάππειο, στον χώρο που είναι τόσο ταυτισμένος με τον εθνάρχη, ιδρυτή της παράταξής μας και με την ιστορική του απόφαση να εντάξει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί φέτος γιορτάζουμε μισή αιώνα δημοκρατία στην πατρίδα μας, αλλά και γιορτάζουμε και 50 χρόνια ζωής του κόμματός μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Είναι μία συγκυρία που αποδεικνύει πόσο ταυτισμένη είναι αυτή η παράταξη με την πορεία και την πρόοδο της χώρας. Είναι ένα διπλό ορόσημο που νομίζω ότι το αξίζει να τιμηθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο για αυτό και ένα ξεχωριστό έμβλημα θα μας συντροφεύει στο εξής. Αφιερωμένο στην επέτειό μας, με σήμα των δοξασμένο τίτλο της Νέας Δημοκρατίας, τον αριθμό 50 του χρυσού Ιωβηλαίου της και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού, αυτού που καίει στις καρδιές μας φωτίζοντας το αύριο.
Ένα σύμβολο αμφιερωμένο σε σας, τους καθημερινούςς μαχητές της ευθύνης και της προσφοράς για μία καλύτερη Ελλάδα. Είναι αυτός ο πυρσός που μας συντρόφευε όλους στα πρώτα μας βήματα και στους πρώτους μας αγώνες για την παράταξή μας. Και νομίζω ότι για όλους μας τους παλαιότερους, αλλά και τους νεότερους, είναι πράγματι αυτές οι στιγμές συγκίνησης, καθώς μέσα από αυτή την εικόνα νιώθουμε όλοι να περνούν χρόνια μια συναρπαστικής διαδρομής. Μία διαδρομή που με τον έναν με τον άλλον τρόπο έχεις σφραγίσει τις ζωές μας. Γεμάτη χαρές, αλλά και λύπες, παντοτινής πίστης, όμως, στις αρχές και τις αξίες μας. Είναι μία πίστη που γίνεται σκυτάλη χρέους, περνώντας από γενιά σε γενιά, με σταθερά ιδανικά την ελεύθερη σκέψη σταθερά μέσα στην κοινωνία και διαρκώς δίπλα στον πολίτη».
Νωρίτερα, ως ομιλητές συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Έκανε αναφορά στο ψήφισμα του ΕΚ και μίλησε για το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης να κατασκευάζει μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς.
Στη συνέχεια μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος όπως είπε επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό κι αυτός λέει ότι θα ρωτήσει του δικηγόρους του.
Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια ενώ δεν πρέπει να γίνουν κάλπες τυφλής διαμαρτυρίας, είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης για ρατσιστική επίθεση στην Αριστοτέλους: Δεν είναι αυτή η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας

Τη ρατσιστική επίθεση ενάντια σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καταδίκασε ο πρωθυπουργός.
Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική ενάντια στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους, αναφορικά με την απαράδεκτη επίθεση από όχλο νεαρών σε δύο queer άτομα το βράδυ του Σαββάτου 9/3.
«Δεν είναι αυτή η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας, αυτά που είδαμε στην Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα σταυροδρόμι πολιτισμών. Η πολιτεία κινητοποιήθηκε αμέσως. Οφείλουμε να απαντάμε στο μίσος. Το ίδιο και η αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις».
«Αλίμονο αν δεν μπορεί στις μέρες μας κάποιος να είναι διαφορετικός. Όποιος αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα προσβάλει την ίδια τη Θεσσαλονίκη. Να θυμίσω πως όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα αυτά επεισόδια θα δικαστούν με βάση τον αυστηρότερο αντιρατσιστικό νόμο», πρόσθεσε.

«Αναφορά στις ρίζες»: Το επετειακό έμβλημα για τα 50 χρόνια της ΝΔ που παρουσίασε ο Μητσοτάκης

Ως αναφορά "στις ρίζες" της Νέας Δημοκρατίας κρίνεται το επετειακό έμβλημα του κόμματος για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του που παρουσίασε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το επετειακό λογότυπο με την χαρακτηριστική φλόγα του πυρσού, του πρώτου εμβλήματος του κόμματος, "να δίνει τον τόνο", ενώ από κάτω αναγράφεται "50 χρόνια Νέα Δημοκρατία".
H ΝΔ ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-11_195839.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης