Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ): Αόρατοι ξανά για τον Πρωθυπουργό οι Θεσσαλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ): Αόρατοι ξανά για τον Πρωθυπουργό οι Θεσσαλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης
"Δεν εμπιστευόμαστε αυτή την Κυβέρνηση, με αυτές τις συμπεριφορές και αυτές τις πρακτικές. Θα διεκδικήσουμε όλα να παραδοθούν εγγράφως, μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο", αναφέρει η Ε. Λιακούλη
«Ζούμε απίστευτες στιγμές, από μια απίστευτη Κυβέρνηση που πραγματικά ξεπερνά κάθε μέρα τον εαυτό της, σε πρωτοφανείς αντιθεσμικές συμπεριφορές», τονίζει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Η κα Λιακούλη σε δήλωσή της αναφέρει ότι «μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που υπέστη η Θεσσαλία, η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε μόνη της με συσκέψεις, διαβουλεύσεις και συναντήσεις μεταξύ ομογάλακτων- αιρετών ή διορισμένων, τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή.
Οι βουλευτές της Θεσσαλίας δεν κλήθηκαν ποτέ από την Κυβέρνηση, εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που κλήθηκαν αρχικά σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στην Καρδίτσα και την περασμένη Παρασκευή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε συνάντηση μαζί του, προκειμένου να ενημερωθούν για το πόρισμα των Ολλανδών και το master –plan για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας!».
Κατά την ίδια, «ήταν εξίσου εντυπωσιακό βέβαια, το γεγονός ότι άφησαν εκτός του νέου οργανισμού διαχείρισης υδάτων - που ανακοίνωσαν ότι θα συστήσουν-, ακόμη και τον Περιφερειάρχη, τον οποίο επίσης δεν κάλεσαν εξαρχής να συζητήσουν μαζί του το σχέδιο των Ολλανδών, όπως βεβαίως δεν κάλεσαν τους βουλευτές, ούτε καν ενημέρωσαν το ανώτατο θεσμικό όργανο της Θεσσαλίας – το Περιφερειακό Συμβούλιο».
Σύμφωνα με την κα Λιακούλη, «είναι πρωτοφανές στα χρονικά να τοποθετούμαστε οι Θεσσαλοί βουλευτές για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, με βάση διάφορα δημοσιεύματα, που διαρρέει η Κυβέρνηση. Είμαστε «αόρατοι» για το Μέγαρο Μαξίμου, δεν ενημερωνόμαστε από κανένα για τις εξελίξεις που αφορούν στον τόπο που ζούμε, που εκπροσωπούμε και που έχουμε καθήκον να υπηρετούμε. Αυτό δεν γίνεται με ευθύνη των βουλευτών, αλλά της Κυβέρνησης που λειτουργεί με αυτόν τον ευτελιστικό για τους θεσμούς τρόπο. Κατά τα άλλα, ζητά α -λα -καρτ τη συναίνεση και την συμπόρευσή μας. Εδώ όμως μιλάμε για τον κατεστραμμένο τόπο μας και για τις ζωές μας, που υπονομεύονται καθημερινά από προχειρότητες, αλλά και σκοπιμότητες».
«Δεν εμπιστευόμαστε αυτή την Κυβέρνηση, με αυτές τις συμπεριφορές και αυτές τις πρακτικές. Θα διεκδικήσουμε όλα να παραδοθούν εγγράφως, μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για να είναι όλα ορατά, τόσο σε εμάς όσο και στη Δικαιοσύνη», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης