Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το σχέδιο για να σταλεί ο Καραμανλής στο Ειδικό Δικαστήριο, ώστε να «καθαρίσει» ο Μητσοτάκης με τα Τέμπη - Το παρασκήνιο στο ΒΝ

Το σχέδιο για να σταλεί ο Καραμανλής στο Ειδικό Δικαστήριο, ώστε να «καθαρίσει» ο Μητσοτάκης με τα Τέμπη - Το παρασκήνιο στο ΒΝ
Ο Δοξιάδης ο οποίος είναι κεντρώος και πριν καιρό ήταν στο Ποτάμι, θεωρεί ότι η ΝΔ θα πρέπει να κλείσει τις παρτίδες με τους Καραμανλήδες (ο ένας βγήκε εκτός πολιτικής) ώστε να γίνει καθαρά κεντρώο κόμμα
Eνα περίεργο παρασκήνιο παίζεται το τελευταίο διάστημα στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο στενός συνεργάτης και συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Απόστολος Δοξιάδης σε συζητήσεις που είχε με τον κύκλο του Μαξίμου και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θεώρησε ότι η υπόθεση των Τεμπών είναι ένα μεγάλο στίγμα για τη ΝΔ και θα πρέπει ο Μητσοτάκης να την πετάξει από πάνω του…
Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω θεωρώντας ότι πρέπει να δεχτεί η ΝΔ να θέσει τον Κώστα Καραμανλή (Junior) στο κάδρο των ευθυνών για το μοιραίο δυστύχημα, να δεχτεί δηλαδή το πόρισμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης όπου θεωρούν ότι έχει και πολιτικές και ποινικές ευθύνες.
Το δεύτερο, μάλιστα, εγείρει και την σύσταση προανακριτικής επιτροπής την οποία η ΝΔ την είχε απορρίψει με ψηφοφορία έχοντας φυσικά την πλειοψηφία.

Δοξιάδης για Καραμανλή

Όμως, το θέμα των Τεμπών αρχίζει να έχει μεγάλη φθορά για τη ΝΔ καθώς 1 χρόνο τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, η Δικαιοσύνη προχωράει πολύ αργά, όταν έχει ενεργοποιηθεί ο ευρωπαίος εισαγγελέας ενώ οι μαρτυρίες για μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος φέρνουν βαριά σκιά για κρυφές πληροφορίες σχετικά με το τί περιείχε το φορτίο του δεύτερο τρένου.
H δε Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τον Δοξιάδη, «εάν δεν στείλει τον Καραμανλή σε νέα διερεύνηση από προανακριτική επιτροπή τότε θα είναι μία… ηθική ήττα της κυβέρνησης»…
Υπό αυτό το κλίμα και με βαριά την ατμόσφαιρα από τις δημοσκοπήσεις που είδαν στο Μέγαρο Μαξίμου, που το συμπέρασμά τους είναι «Τέμπη= μεγάλο σκάνδαλο για ΝΔ», ο κ. Δοξιάδης που συχνά πυκνά παίρνει θέση για πολλά ζητήματα, φέρεται να ζήτησε την κεφαλή του Κώστα Καραμανλή επί πίνακι μπας και σωθεί το πολιτικό κεφάλαιο του Μητσοτάκη από το στίγμα των Τεμπών.

Αρνητικός ο Μητσοτάκης


Όμως, αυτή η πρόταση δεν καλάρεσε στον Πρωθυπουργό ο οποίος θεώρησε ότι είναι βαρύ να συναινέσει η ΝΔ στην άρση της ασυλίας Καραμανλή με τελικό σκοπό να τον στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο.
Το σκεπτικό, πάνω κάτω, ήταν ότι είναι ο ανιψιός του ιδρυτή και φέρει το επίθετο του ιδρυτή.
Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Άλλωστε,
μία τέτοια διαδικασία σέρνει όλη τη ΝΔ, όχι μόνο έναν πρώην υπουργό…

Ο κεντρώος Δοξιάδης που επηρεάζει 3-4 υπουργούς


Ο Δοξιάδης ο οποίος είναι κεντρώος και πριν καιρό ήταν στο Ποτάμι, θεωρεί ότι η ΝΔ θα πρέπει να κλείσει τις παρτίδες με τους Καραμανλήδες (ο ένας βγήκε εκτός πολιτικής) ώστε να γίνει καθαρά κεντρώο κόμμα.
Εώς ένα σημείο, ο Μητσοτάκης έχει καταφέρει να κάνει τη ΝΔ ένα κεντρώο κόμμα, με ολίγον δεξιά πρόσωπα και μπόλικα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ.
Όμως, είναι αλήθεια ότι αν έπαιρνε ποτέ μία τέτοια υπόθεση, το ίδιο το κόμμα θα στρεφόταν εναντίον του.
Όμως, δεν είναι μόνο ο Δοξιάδης που έχει την άνεση να του λέει ότι πρέπει να «θυσιάσει» τον Κ. Καραμανλή.
Και άλλοι του είχαν επιστήσει την προσοχή να μην βάλει στα ψηφοδέλτια τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, διότι θα είναι σαν να τον «ξεπλένει» από τις ευθύνες που είχε για το δυστύχημα.
Όμως, δεν τούς άκουσε. Πάντως, σύμφωνα με πηγές που κινούνται κοντά στο Μαξίμου, μαθαίνω ότι οι σχέσεις Μητσοτάκη-Δοξιάδη μετά τις τελευταίες παραινέσεις του δεύτερου μπήκαν στο πάγο.
Ο Δοξιάδης βέβαια, ελέγχει 3-4 υπουργούς της κυβέρνησης (Αγαπηδάκη, Φλωρίδη, Χρυσοχοίδης κ.α) ενώ διαθέτει επιρροή και σε MME και αρθρογράφους που υμνούσαν τον Μητσοτάκη από συγκεκριμένες εφημερίδες και ιστοσελίδες.
Λέτε αυτή η διαφωνία να γίνει κόντρα;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης