Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ σε Μαξίμου: Τα ανεπάγγελτα τζάκια, οι κρυφές μετρήσεις, το tik tok και οι αστακομακαρονάδες

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ σε Μαξίμου: Τα ανεπάγγελτα τζάκια, οι κρυφές μετρήσεις, το tik tok  και οι αστακομακαρονάδες
«Eυχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη»  λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου
«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου;», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή τη νέα δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα;
Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας», αναφέρουν.
Εν είδει «σημείωσης» οι ίδιες πηγές σχολιάζουν: «ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τα «αστακοκάραβα» Κασσελάκη

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που κυκλοφορεί με τίτλο "τα αστακοκάραβα του Κασσελάκη" στο πρωτοσέλιδό της, παρουσιάζονται λεπτομέρειες για την επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, που ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του, παρόλο που ο νόμος (της εποχής Τσίπρα) το απαγορεύει για προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «με αγκυροβόλιο το λιμάνι του Νιου Μπέντφορντ, κινητήρια δύναμη της φαλαινοθηρίας τον προηγούμενο αιώνα, ο κ. Κασσελάκης άνοιξε πανιά 60 μίλια από τη Βοστώνη, με τη γνωστή (από την Osios LLC, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ) μέθοδο: LLC σημαίνει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται προσωπικά για τις όποιες ζημίες της επιχείρησης. Και φυσικά η φορολογική έδρα της TM Lobsering είναι, όπως και της Osios LLC, το Ντέλαγουερ, o επίσημος φορολογικός παράδεισος των ΗΠΑ, όπου οι εταιρείες LLC απολαμβάνουν τα φορολογικά προνόμια μιας offshore χωρίς να θεωρούνται εξωχώριες».
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «η TΜ Lobstering LLC, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γιατί τότε; Τα πράγματα είναι μάλλον απλά - o κ. Κασσελάκης είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία: η βιομηχανία του αστακού στην περιοχή υπέφερε λόγω του κλεισίματος των εστιατορίων εξαιτίας της καραντίνας, πολλοί από τους ψαράδες είχαν εγκαταλείψει τον κλάδο και οι τιμές για τα αλιευτικά σκάφη και τις άδειες ψαρέματος ήταν χαμηλές.
Η σύσταση της εταιρείας έγινε στο τέλος εκείνης της δραματικής αλιευτικής σεζόν - αλλά οι επόμενοι μήνες έφεραν μια θεαματική ανάκαμψη στον κλάδο δικαιώνοντας την επενδυτική επιλογή Κασσελάκη».

Μαρινάκης: Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

«Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;
Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε;
Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.
Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη «ατυχείς» στιγμές είχε; Τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών του;
Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου» είχε ρωτήσει νωρίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης