Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στυλιανίδης: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα ισχύσει με βάση την αναλογικότητα - Η Κρήτη δεν θυματοποιείται

Στυλιανίδης: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα ισχύσει με βάση την αναλογικότητα - Η Κρήτη δεν θυματοποιείται
Οι επαφές και συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Ρέθυμνο με επίκεντρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο
Τη διαβεβαίωση ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα συνεχιστεί με βάση την αρχή της αναλογικότητας,«η Κρήτη δεν θα θυματοποιηθεί» και πως αναζητούνται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την νησιωτική επιχειρηματικότητα, έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρ. Στυλιανίδης τόσο κατά την παρέμβασή του στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής των Επιμελητηρίων όλης της χώρας, όσο και κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.
Ο κ. Στυλιανίδης παρεμβαίνοντας στο συνέδριο των Επιμελητηρίων Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη του Ρεθύμνου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το κάθε νησί, με βάση τη δυναμικότητά του, θα πάρει το μερίδιό του».
«Κανείς δεν θα αδικηθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός και πρόσθεσεότι «στόχος είναι να βοηθήσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, αλλά μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών κανόνων και της αναλογικότητας».
Όπως ανέφερε, «αναζητούμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, που θα βασίζονται στην Αναπτυξιακή Τράπεζα. Είναι μια συζήτηση που γίνεται, είναι μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε. Θα σας ενημερώνω τακτικά γύρω από αυτό το θέμα. Ο διάλογος που ξεκινήσαμε στην Αθήνα θα συνεχιστεί με όλα τα νησιά, με στόχο να έχουμε πάντα το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Συναντήσεις

Στη συνέχεια, ο υπουργός είχε συνάντησημε τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων του Ρεθύμνου,άκουσε αναλυτικά τους φορείς και τις προτάσεις τους και ανέλυσε περαιτέρω τις σκέψεις του, καθησυχάζοντας τυχόν ανησυχίες ή λανθασμένες εντυπώσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο.
Επανέλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα εφαρμοσθεί και στην Κρήτη με βάση την αρχή της αναλογικότητας του κάθε νησιού.
Υπογράμμισε επίσης ότι το μέτρο θα κατευθυνθεί προς εκείνους που όντως το έχουν ανάγκη, χωρίς να διασαλευθεί η δημοσιονομική πειθαρχία σε καμία περίπτωση.
stylianidis1.JPG
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη ήταν επίσης παρόντες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ρεθύμνης Γ. Κεφαλογιάννης, οι Βουλευτές Χανίων Σ.Βολουδάκη και Αλ. Μαρκογιαννάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Κ. Κεφαλογιάννης και ο Δήμαρχος Ανωγείων Σ. Κεφαλογιάννης.
Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Στυλιανίδη με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκη και τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Β. Θεοδωράκη, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία ωρίμανσης του μεγάλου έργου για τη θωράκιση του λιμένα του Ρεθύμνου και την προοπτική ανάπτυξής του.
Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μ. Κουτουλάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γ. Αλεξανδράκη, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης