Τελευταία Νέα
Πολιτική

O Zelensky ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τα όπλα στην Ουκρανία, τους S - 300, το ιστορικό λάθος και το... show στην Οδησσό

O Zelensky ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τα όπλα στην Ουκρανία, τους S - 300, το ιστορικό λάθος και το... show στην Οδησσό
Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το επικοινωνιακό show της Οδησσού
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει πολλούς λόγους να ευχαριστεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τον ευχαριστεί για τον εξοπλισμό που στέλνει αδιαλείπτως στην Ουκρανία προκαλώντας την οργή της Ρωσίας.
Τον ευχαριστεί που πρωτοστατεί σε αντιρωσική υστερία απόλυτα δεμένος στο άρμα των ΗΠΑ.
Τον ευχαριστεί για τις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει σε επίπεδο ΕΕ για τη στήριξη της Ουκρανίας.
Το Σάββατο (9/3/2024) τον ευχαρίστησε και για το επικοινωνιακό show που προσέφεραν οι δύο άνδρες στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην πόλη (6/3), στην οποία οι Ρώσοι στοχοθέτησαν υπόστεγο με θαλάσσια drones και όχι βέβαια την αυτοκινητοπομπή Zelensky και Μητσοτάκη.

Η…γενναία επίσκεψη και το ευχαριστώ Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για σταθερή υποστήριξή του και τη «γενναία επίσκεψη στην Οδησσό».
«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού» έγραψε σε απαντητική ανάρτησή του στο Χ ο Ουκρανός πρόεδρος. Ο Μητσοτάκη απείλησε … μια πυρηνική υπερδύναμη

Μία ημέρα μετά τις εκρήξεις στην Οδησσό, όταν βρισκόταν εκεί και η ελληνική αποστολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο Βουκουρέστι στις 7/3 στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Ήμουν στην Οδησσό με τον πρόεδρο Zelensky χθες όταν ένας βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η Ευρώπη επέδειξε μια ενότητα πρωτοφανή όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία και οι εχθροί μας δεν το περίμεναν αυτό. «Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια».


Medvedev: Αν είχε τεθεί ως στόχος η αυτοκινητοπομπή, θα είχε... χτυπηθεί - Είναι προφανές


Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές και ο κοινός νους μπορεί να το αντιληφθεί ότι δεν ήταν στόχος της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης οι δύο άνδρες.
Κανείς δεν σχεδίαζε να χτυπήσει την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Zelensky, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.
«Όλα είναι προφανή. Και το γεγονός ότι δεν έγινε επίθεση στην αυτοκινητοπομπή στην Οδησσό. Και το γεγονός ότι αν είχε τεθεί ως στόχος, θα είχε χτυπηθεί», έγραψε ο Medvedev στο Telegram, σχολιάζοντας τα γεγονότα της 6ης Μαρτίου στην Οδησσό και τα όσα φημολογήθηκαν για την αυτοκινητοπομπή του Zelensky.

Polyansky: Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να δολοφονήσει τον Zelensky

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky.
«Εάν κάποιοι από εσάς ελπίζουν να απαλλαγούν από τον ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να σας απογοητεύσω: αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας», δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky.
«Πιστεύετε πραγματικά ότι αν θέλαμε να χτυπήσουμε την αυτοκινητοπομπή του Zelensky, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε;
Προσπαθήστε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, αλλά να είστε ειλικρινείς», είπε ο Polyansky μιλώντας στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι γνωρίζετε καλά ότι ένα παρόμοιο χτύπημα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό κατέστρεψε ένα κέντρο παραγωγής που κατασκεύαζε ναυτικά drones, συναρμολογώντας τα από εξαρτήματα που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε.
«Αυτός ο στόχος ήταν πολύ πιο σημαντικός για εμάς σε σύγκριση με τον Zelensky, ο οποίος συνεχίζει να περιφέρεται κατά μήκος της πρώτης γραμμής βγάζοντας selfie σε πόλεις πριν απελευθερωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα», σημείωσε ο Polyansky.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης