Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας: Η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και το άρθρο 16 ή έκανε τη δουλειά της ως κέντρο εξυπηρέτησης πελατών;

Γλαβίνας: Η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και το άρθρο 16 ή έκανε τη δουλειά της ως κέντρο εξυπηρέτησης πελατών;
μεταρρύθμιση Πιερρακάκη εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων πελατών και έχει βγει στη δημοσιότητα ποιοι θέλουν να κάνουν τι με ονόματα και διευθύνσεις", ανέφερε ο Θ. Γλαβίνας
«H κυβέρνηση με αυταρέσκεια και αλαζονεία επιχειρεί να αποδώσει στο ΠΑΣΟΚ "κυβιστήσεις". Είχαμε πει ότι δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων μέσα από συνταγματική αναθεώρηση», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θ. Γλαβίνας, την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου Πιερρακάκη.
Ο κ. Γλαβίνας σε συνέντευξή του στο Mega ανέφερε πως «το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι αν η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και το άρθρο 16 ή έκανε τη δουλειά της ως κέντρο εξυπηρέτησης πελατών; Διότι η μεταρρύθμιση Πιερρακάκη εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων πελατών και έχει βγει στη δημοσιότητα ποιοι θέλουν να κάνουν τι με ονόματα και διευθύνσεις. Το κράτος λειτουργεί με check and balances, με ελέγχους. Αυτό επιτάσσει και το Σύνταγμα απαιτώντας συναινέσεις στη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή η συναίνεση απαιτεί συζήτηση».
Κάνοντας αναφορά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο: Τώρα θα κρίνει το ΣτΕ, σημείωσε ότι «δεν είναι ένα αμελητέο ζήτημα και εμείς το θέσαμε εξαρχής» ως προς τη συνταγματικότητα του νόμου Πιερρακάκη και στηλίτευσε την «απουσία διαλόγου εκ μέρους της κυβέρνησης με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με τους φοιτητές, προκειμένου να πάμε με ασφάλεια δικαίου σε μια τέτοια είδους αλλαγή και να ιδρυθούν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά συμπληρωματικά προς τον χάρτη των δημόσιων πανεπιστημίων».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποδόμησε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο. «Δεν αποτελεί ενίσχυση, η μεταφορά δύο τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης -πρώην ΤΕΙ- στο Δημοκρίτειο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ περί sugar daddies, ο Θ. Γλαβίνας τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε αυτή την έκφραση και την εν λόγω εκφορά λόγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης