Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Από τα λόγια στις πράξεις για τα μη κρατικά ΑΕΙ - Ο κατώτατος μισθός πρέπει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ

Μαρινάκης: Από τα λόγια στις πράξεις για τα μη κρατικά ΑΕΙ - Ο κατώτατος μισθός πρέπει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ
"O κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ",  υπογράμμισε ο Π. Μαρινάκης
«Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις», καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε το πρώτο μεγάλο αποφασιστικό βήμα για να λειτουργούν παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «ο κ. Πιερρακάκης τρεις ημέρες στη Βουλή δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που συνέβη κοινοβουλευτικά. Δεν υπήρχε ούτε ένα επιχείρημα από την άλλη πλευρά που να έχει τη στοιχειώδη λογική».
«Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, το οποίο προφανώς δεν διάβασε καν το νομοσχέδιο γιατί 176 άρθρα από τα 205 αναφέρονταν στο δημόσιο πανεπιστήμιο», ανέφερε.
Κληθείς να απαντήσει για την επόμενη μέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «η επόμενη μέρα είναι η έναρξη της εφαρμογής με τους πιο αυστηρούς κανόνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Σκεφτείτε πόσοι μπορούν να επιστρέψουν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν σε αυτά τα ιδρύματα».
«Θα καταλάβουμε πόσο ιστορική μεταρρύθμιση είναι για τη χώρα μας το χθεσινό νομοσχέδιο, αν ρωτήσουμε πόσο σημαντικό ήταν για την Κύπρο αυτό που συνέβη πριν από κάποια χρόνια, όταν τότε η Ελλάδα έχανε ευκαιρίες από τις πρώτες κυβιστήσεις από τις πολλές που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καθώς όπως «στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια».

Κατώτατος μισθός

Για την αύξηση από 1η Απριλίου του κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Στο τέλος της 4ετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης