Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η άγνοια Μητσοτάκη για τις προτάσεις μας τον φέρνει σε άβολη θέση απέναντι στην κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Η άγνοια Μητσοτάκη για τις προτάσεις μας τον φέρνει σε άβολη θέση απέναντι στην κοινωνία
«Υπάρχει και ο τρόπος της κυβέρνησης, που στην περίπτωση των ιδιωτικών ΑΕΙ περνά και από την παραβίαση του Συντάγματος» καταγγέλλει η Κουμουνδούρου
«Όταν η τυφλή κομματική σκοπιμότητα και η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων προβάλλονται από την κυβέρνηση της ΝΔ ως πολιτικό όραμα, τότε δεν πρέπει να ξαφνιάζει που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολογεί ειρωνευόμενος, παρ’ ότι η άγνοια για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον φέρνει τελικά σε άβολη θέση απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «είναι προφανές, λοιπόν, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να χρεώσει στον Στέφανο Κασσελάκη άρνηση και παρωπίδες -παρά την προσπάθειά του- ως προς το αν θα μπορούσε να έχει παρουσία στην Ελλάδα ένα ξένο Πανεπιστήμιο, όπως το University of Pennsylvania».
«Επειδή», συνεχίζει, «το ήδη υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει τη συνεργασία και του University of Pennsylvania και όλων των πανεπιστημίων, ακόμη και των μεγαλύτερων και πιο διάσημων πανεπιστημίων στον κόσμο, προκειμένου να συνάψουν από κοινού ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα με όλα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και ήδη έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται τέτοια κοινά προγράμματα».
Επισημαίνει δε ότι «το τελευταίο δε από τα πέντε μέτρα που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αυτό ακριβώς αναφέρεται».
«Αλλά είναι πια γνωστό. Υπάρχει ο σωστός τρόπος και υπάρχει και ο τρόπος της κυβέρνησης, που στην περίπτωση των ιδιωτικών ΑΕΙ περνά και από την παραβίαση του Συντάγματος», αναφέρει καταληκτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης