Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται γερασμένες ιδέες - Οι «ιδιωτικοποιήσεις των πάντων» έχουν ξεπεραστεί

Γιώργος Παπανδρέου: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται γερασμένες ιδέες - Οι «ιδιωτικοποιήσεις των πάντων» έχουν ξεπεραστεί
Στα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον συνέκρινε με τον ... Μπέντζαμιν Μπάτον, απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Στα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον συνέκρινε με τον Μπέντζαμιν Μπάτον, απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Άκουσα πολλές φορές τους βουλευτές της ΝΔ να αναφέρονται σε εμένα, όπως και ο πρωθυπουργός έκανε μια ατυχή για τον ίδιο αναφορά».
Συνέχισε επισημαίνοντας πως «ο Μπέντζαμιν Μπάτον έζησε την ζωή του μικραίνοντας ηλικιακά αντί να μεγαλώνει. Ελπίζω να παραμένω νέος και σύγχρονος στις αντιλήψεις μου ανεξαρτήτως ηλικίας. Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελίσσεται σε υπερασπιστή γερασμένων ιδεών. Η λογική ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των πάντων και ο φιλελευθερισμός παντού έχει πια ξεπεραστεί».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι κατά καιρούς «παρερμηνεύει ή θέλει να παρερμηνεύει τι λέω εγώ, υπενθυμίζει με περίσσεια ειρωνεία το “λεφτά υπάρχουν”.
Ήταν μια φράση που στηλίτευε πού πηγαίνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού στη σπατάλη, την διαφθορά. Κρύβετε όταν λέτε τη μισή φράση. Θα ξαναπώ ότι “λεφτά υπάρχουν και πολλά” αλλά ποιος τα έχει, πού πάνε, πώς τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση;».
Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους δύο λόγους που πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος: να μπει τέλος στο χάος που προκαλούν οι ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και το να γίνει η χώρα μας κέντρο παιδείας και πολιτισμού.
Επιπλέον, τόνισε ότι η δημόσια εκπαίδευση πρέπει να απελευθερωθεί από τον σφιχτό εναγκαλισμό με το υπουργείο Παιδείας καθώς και τον εκάστοτε υπουργό.
Στο τέλος της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι «άξιος συνεχιστής της Δεξιάς που δεν μπορεί να αλλάξει φορώντας τον μανδύα του μεταρρυθμιστή».
«Θα παραμείνουμε παρόντες και απέναντι σε ό,τι επιβουλεύεται το δημόσιο συμφέρον, όσο και αν σας στεναχωρεί», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης