Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πώς οι... sugar daddies και οι βίζιτες φοιτήτριες έχουν προκαλέσει άγριο χαμό μεταξύ Μητσοτάκη και ΚΚΕ - Τι ακριβώς συμβαίνει

Πώς οι... sugar daddies και οι βίζιτες φοιτήτριες έχουν προκαλέσει άγριο χαμό μεταξύ Μητσοτάκη και ΚΚΕ - Τι ακριβώς συμβαίνει
Η αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα σε... sugar daddies ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Σχετικά Άρθρα
Μια... φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν αρκετή όχι μόνο για να γίνει viral -για ακόμα μία φορά- ο γ.γ. του ΚΚΕ, αλλά και για να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ολομέλεια. Την ημέρα, που οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν έξω από τη Βουλή για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, εντός της Βουλής το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί στους... sugar daddies.
«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε». Αυτή ήταν η φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα, από το βήμα της Βουλής, το μεσημέρι της Πέμπτης (7/3/2024), που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Τη σκυτάλη παρέλαβε σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε στον γγ του ΚΚΕ, από το βήμα της Βουλής. «Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για την παρέμβαση του κ. Κουτσούμπα. Θεώρησα ότι ζητήσατε παρέμβαση για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική αναφορά σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη. Και μη σπεύσετε να μιλήσετε για αντικομμουνισμό μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα όταν μιλάτε για γυναίκες που εκδίδονται.
Δεν θα παραμείνετε στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονιστικού ιστού που είναι υπεράνω κριτικής όταν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο απευθύνεστε στις γυναίκες με σεξιστικό τρόπο και δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η εμφάνιση Κουτσούμπα με φωτογραφίες

Είχε προηγηθεί, η επανεμφάνιση Κουτσούμπα στην Ολομέλεια, όπου παρουσίασε και φωτογραφίες διαφημίσεων για... sugar daddies.
Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διερωτήθηκε: «Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;».
Και συνέχισε: «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της; Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας;».
Συνεχίζοντας, επέμεινε στη χθεσινή τοποθέτησή του και τόνισε: «Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης;».
Μάλιστα, παρουσίασε και φωτογραφίες από διαφημίσεις κυκλωμάτων για sugar daddies και είπε: «Να, ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό: μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες-θύματα της εκμετάλλευσης».
Koytsou.jpg
Η Παπαρήγα στηρίζει Κουτσούμπα: Υποκριτές όσοι προσπαθούν να κρύψουν ότι εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες

Στήριξη στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, παρέχει με δημόσια δήλωσή της η πρώην γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη δήλωσή του για τους sugar daddies και τις φοιτήτριες.
«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία, είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες», τονίζει.
Ειδικότερα, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία, είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες.
Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί είναι το λιγότερο υποκριτές!».

Σοφιανός (ΚΚΕ): Το 33% φοιτητριών στρέφονται σε πλατφόρμες εκπόρνευσης

Ο Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 -και πριν ο κ. Κουτσούμπας απαντήσει επί του θέματος στη Βουλή-, είπε ότι «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές...» αναφερόμενος στην εκπόρνευση.
Επιτέθηκε δε κατά του καπιταλισμού λέγοντας πως αυτός είναι που στρέφει φοιτητές και φοιτήτριες σε τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας πως βάσει έρευνας του 2021 στη Σουηδία, το 33% των φοιτητριών και το 26% των φοιτητών οδηγείται σε τέτοιου είδους πλατφόρμες.
«Η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό» τόνισε.

Η σημασία του όρου sugar daddy


Συνήθως, sugar daddy είναι ένα άνδρα, ο οποίος είναι μεγάλος ηλικιακά και «φτασμένος», δηλαδή έχει επιτύχει την οικονομική ανεξαρτησία και ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή με όλες τις ανέσεις και είναι διατεθειμένος να την μοιραστεί με νεότερα ηλικιακά άτομα.
Αναζητά δηλαδή ένα άτομο, ένα σύντροφο, που θα το φροντίζει οικονομικά, φροντίδα που απολαμβάνει να παρέχει. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ως sugar baby. Η φράση αυτή αφορά τον άνθρωπο που αποζητά οικονομική υποστήριξη και άνεση μέσα από μια σχέση με έναν sugar daddy. Στο εξωτερικό, πολλοί είναι αυτοί που καταλήγουν στη σύναψη μιας σχέσης με έναν sugar daddy με σκοπό να ξεπληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που έχουν δανειστεί για να σπουδάσουν.
Αυτό είναι, λοιπόν, το φαινόμενο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής για να καταδείξει την υπερχρέωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τα μέσα στα οποία καταφεύγουν παγκοσμίως, οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα φοιτητικά δάνεια και να ζήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης