Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Κουτσούμπα για τους sugar daddies - «Απαράδεκτη και σεξιστική η τοποθέτησή σας»

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Κουτσούμπα για τους sugar daddies - «Απαράδεκτη και σεξιστική η τοποθέτησή σας»
Σφοδρή αντίδραση του πρωθυπουργού στις δηλώσεις Κουτσούμπα
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη και σεξιστική την τοποθέτηση του γ.γ. του ΚΚΕ σχετικά με τους sugar daddies στους οποίους θα στραφούν φοιτήτριες οι οποίες δεν θα μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα σε μη κρατικά ΑΕΙ.

«Δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη»

«Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για την παρέμβαση του κ. Κουτσούμπα.
Θεώρησα ότι ζητήσατε παρέμβαση για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική αναφορά σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη.
Και μη σπεύσετε να μιλήσετε για αντικομμουνισμό μας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα όταν μιλάτε για γυναίκες που εκδίδονται.
Δεν θα παραμείνετε στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονιστικού ιστού που είναι υπεράνω κριτικής όταν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο απευθύνεστε στις γυναίκες με σεξιστικό τρόπο και δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει, αλλά δεν του δόθηκε από το προεδρείο.

Η απάντηση Κουτσούμπα

«Καταγγέλλετε το ΚΚΕ αντί τους εμπόρους λευκής σαρκός», είχε αναφέρει νωρίτερα ο γ.γ. του ΚΚΕ.

«Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;», διερωτήθηκε αρχικά ο Δ. Κουτσούμπας εξηγώντας: «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλήστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλήστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».
«Γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες τις αναπτυγμένες της Ευρώπης;», τόνισε στη συνέχεια καταθέτοντας διαφημίσεις που αποδείκνυουν, κατά τον ίδιο, τα λεγόμενα του στα πρακτικά.
«Αυτούς τους αλιτήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ.


Σφοδρές αντιδράσεις κατά του ΚΚΕ

Οι δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα συγκέντρωσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Σφοδρά πυρά κατά του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός/
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους ‘θα αναγκάζονται να αναζητούν ‘sugar daddies’ με τα γνωστά ανταλλάγματα», τόνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.
Ενώ συμπλήρωσε πως πρόκειται για μία «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση».
«Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη», κατέληξε ο κ. Ρωμανός.

Αγαπηδάκη (αν. Υπ. Υγείας): Δε χρειαζομαστε sugar daddies

Το σχόλιο του. κ. Κουτσούμπα προκάλεσε και την απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη.
Η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι αδιανόητο αρχηγός κόμματος να μιλάει απο το βήμα της Βουλής για τις γυναίκες και ειδικά τις νέες, με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο».
Επιπλέον, τον καλεί να ζητήσει σύγνωμη για την δήλωσή του.
«Χιλιαδες γυναίκες δουλεύουμε και σπουδάζουμε παράλληλα, εδώ και δεκαετίες και καταφέρνουμε να σταδιοδρομήσουμε επαγγελματικά με την αξία μας.
Δε χρειαζομαστε sugar daddies, ψηφίζουμε, δουλεύουμε, έχουμε κατακτήσει την ανεξαρτησία μας. Είναι αδιανόητο αρχηγός κόμματος να μιλάει απο το βήμα της Βουλής για τις γυναίκες και ειδικά τις νέες, με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο.
Αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας κύριε Κουτσούμπα και δε χρειαζόμαστε τριαντάφυλλα (νισάφι κάθε χρόνο) αλλά μια συγγνώμη. Έτσι θα τιμήσετε όλες μας», τόνισε.

Kωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας): Κύριε Κουτσούμπα ανακαλέστε για τις «φοιτήτριες που αναζητούν sugar daddies»

Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν “sugar daddies”.
Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, κάλεσε τον Δ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

Η δήλωση Κουτσούμπα που προκάλεσε αντιδράσεις

Σημειώνεται ότι από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ προχώρησε σε μια αιχμηρή δήλωση κατά την ομιλία του για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».
«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μετέπειτα, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».
«Επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν Εκπαίδευση και όχι η περιστολή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης