Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Κόκκαλης για εταιρεία Κασσελάκη στις ΗΠΑ: Ο κ. Γεωργιάδης δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις

Β. Κόκκαλης για εταιρεία Κασσελάκη στις ΗΠΑ: Ο κ. Γεωργιάδης δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις
Ο Βασίλης Κόκκαλης σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εμπίπτει στον νόμο του 2016
Σχετικά Άρθρα
Αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις δηλώσεις του για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, σχολιάζοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης «μας έχει συνηθίσει σε περίεργες δηλώσεις, όπως αυτές για τα Τέμπη».
«Όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ ήταν για γέλια» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο νόμος του 2016 είχε σκοπό να καταπολεμήσει τη διαφθορά και αφορούσε Έλληνες πολιτικούς που έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore εταιρειών. Δεν εμπίπτει σε αυτό το νόμο ο κ. Κασσελάκης, δεν υπάρχει κανένα θέμα, σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.
Ο κ. Κασσελάκης ήταν στις ΗΠΑ και ήρθε στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε: «Ο νόμος αναφέρει τη λέξη αλλοδαπή. Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου λέει ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι τα πρόσωπα αυτά δεν συμμετέχουν όχι μόνο σε μη συνεργαζόμενα κράτη, αλλά και σε κράτη των οποίων το φορολογικό σύστημα είναι ελαφρύτερο έναντι του ελληνικού. Το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ δεν είναι ελαφρύτερο από αυτό της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.
«Πλανημένες και ψευδείς οι εντυπώσεις που δημιουργεί ο κ. Γεωργιάδης, τώρα θέλει να μας πει ο κ. Γεωργιάδης ότι ο κ. Κασσελάκης που είχε εταιρεία στην Αμερική και φορολογείται εκεί έχει θέμα» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κόκκαλης.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης την έχει «πατήσει».
«Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει να έχει έστω μερίδιο σε αλλοδαπή εταιρεία, που είναι βλακώδης για εμένα. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε για να πιάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Μαρέβα γιατί δήθεν είχαν εταιρεία στο εξωτερικό και τελικά δεν είχε θέμα ο Κυριάκος και έπιασαν τον Κασσελάκη. Οι άνθρωποι είναι κωμωδία» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι και ερωτηθείς για την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του κ. Κασσελάκη.
«Ο νόμος λέει αρχηγός κόμματος και προφανώς υπάρχει ποινικό αδίκημα. Δεν φτάνει που έχει εταιρεία αλλά πήρε και λεφτά το κόμμα από την αλλοδαπή εταιρεία και έτσι έμπλεξε όλο το κόμμα. Και να πουλήσει την εταιρεία δεν αλλάζει κάτι. Και όλο αυτό ξεκινάει από καταγγελία του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης