Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ του Μητσοτάκη χάνει συνεχώς συμμάχους και αποδοχή – Καθημερινότητα, κράτος δικαίου και δεξιά ατζέντα οι πληγές

Η ΝΔ του Μητσοτάκη χάνει συνεχώς συμμάχους και αποδοχή – Καθημερινότητα, κράτος δικαίου και δεξιά ατζέντα οι πληγές
H κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει φαινόμενα σήψης που δείχνουν ότι όντως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει
Προχωρώντας προς τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι διαρκώς χάνει συμμάχους και τα μέτωπα είναι πολλά. Αυτό όμως που τον τρομάζει είναι μήπως οι ευρωεκλογές έχουν την ατζέντα της καθημερινότητας και μήπως τελικά οι πολίτες αποφασίσουν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους μαζικά.

Η καθημερινότητα

Τα μέτωπα της καθημερινότητας υποκρύπτουν μία μεγάλη φθορά που τρώει το κεφάλαιο της κυβέρνησης.
Η ακρίβεια, το μεγάλο κόστος ζωής, η δυσκολία στην εύρεση στέγης είναι ζητήματα διώχνουν νέο κόσμο από τη ΝΔ που φαίνεται να μην μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Φαινόμενα σήψης

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει φαινόμενα σήψης που δείχνουν ότι όντως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
Η ατιμωρησία στα Τέμπη, η επιλεκτικά αργή Δικαιοσύνη όπου διυλίζει το κώνωπα στις υποκλοπές και τα Τέμπη και κινείται αστραπή για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.
Όλα αυτά δείχνουν ότι είναι υποκινούμενη και εξυπηρετεί την εξουσία.

Τα προσωπικά δεδομένα

Τα φαινόμενα διαρροής προσωπικών δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών, επίσης, δείχνουν ότι τελικά οι ευρωβουλευτές είχαν δίκιο για την Ελλάδα και το κράτος δικαίου.
Ο κάθε ευρωβουλευτής που έχει άκρη στο υπουργείο μπορεί να προμηθεύεται τις λίστες των ομογενών και να στέλνει τα newsletter του πετώντας στο κάλαθο των αχρήστων τη νομοθεσία για το GDPR.

Χάνει συμμάχους στα ΜΜΕ

Συγχρόνως η κυβέρνηση χάνει συμμάχους που μέχρι τώρα τής εξασφάλιζαν μία άνεση κινήσεων. Ποιους συμμάχους χάνει;
Είναι αλήθεια ότι πολλά εκδοτικά συμφέροντα έχουν κρατήσει πλέον αποστάσεις από τον Πρωθυπουργό.
Το συγκρότημα Μαρινάκη αποτελεί διαρκώς μία μόνιμη αντιπολίτευση σε ότι κάνει η κυβέρνηση ενώ τα έχει βρει με τον Στέφανο Κασσελάκη και θα παράσχει μέσω της Ελευθεροτυπίας μία κρίσιμη φωνή στα ΜΜΕ υπέρ του.

Η Εκκλησία είναι απέναντι πλέον

Η Εκκλησία, πλέον, είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Όποιοι βουλευτές ψήφισαν το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι αφορισμένα.
Σε επιστολές που έχουν στείλει μητροπολίτες μιλάνε ξεκάθαρα για αποκλεισμό των βουλευτών που συναίνεσαν σε αυτό το νομοσχέδιο. Βλέπουμε τί γίνεται στην Κέρκυρα, είναι όμως, και άλλες περιφέρειες με πολύ σκληρούς μητροπολίτες.
Άλλωστε, και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών πλέον μετά από πιέσεις αποκλείει τους πολιτικούς από τις εκδηλώσεις για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Νατσιός και Ελληνική Λύση θα πάρουν μεγάλα ποσοστά από τους κληρικούς.

Οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι ψήφισαν ΝΔ και τους βγήκε… αριστερή διακυβέρνηση


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει την σχέση που είχε με την παραδοσιακή της βάση. Η δεξιά πτέρυγα είναι αποκομμένη και οι ψηφοφόροι είτε φεύγουν στην αποχή είτε πάνε σε πιο ακραία κόμματα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έδωσαν 41% σε μία κυβέρνηση για να αποφύγουν την Αριστερά και τελικά η κυβέρνηση ΝΔ εφαρμόζει αριστερίζουσες ατζέντες.
Όλα συνηγορούν ότι η κυβέρνηση ξεμένει από συμμαχίες και πολιτικό κεφάλαιο και μπορεί στις ευρωεκλογές να πάρει την πρώτη θέση, όμως, η υπόθεση εθνικές εκλογές θα είναι μία διαφορετική κατάσταση με εντελώς άλλους όρους.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης