Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόρτα» σε Χαρίτση από τα κόμματα για την πρόταση δυσπιστίας – Η απάντηση Σακελλαρίδη

«Πόρτα» σε Χαρίτση από τα κόμματα για την πρόταση δυσπιστίας – Η απάντηση Σακελλαρίδη
«Ανοησία ότι η πρόταση δυσπιστίας ισχυροποιεί την κυβέρνηση»
Σχετικά Άρθρα
Το κάλεσμα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης «διότι παραβιάζει ανερυθρίαστη το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», αρνήθηκαν από την πλευρά τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η Πλεύση Ελευθερίας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την απάντησή της, ωστόσο, ανεξάρτητα από την απόφασή της, ο αριθμός των βουλευτών και βουλευτριών της (6) δεν είναι αρκετός για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας, για την οποία απαιτείται η υπογραφή τουλάχιστον 50 βουλευτών.
Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ αιτιολόγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στην πρόταση Χαρίτση: «Αυτή τη στιγμή, ακόμα και οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να ενωθούν, η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, θεωρείτε ότι, για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα, θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές, την οποία σχεδόν απώλεσε με την ψήφο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στον γάμο; (...) Νομίζω ότι είναι καλές οι προτάσεις για δυσπιστία, αλλά όταν γίνονται σε ρεαλιστικό χρόνο και έχουν και ένα αποτέλεσμα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας, διότι υπάρχει μια κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16. Πέραν, δηλαδή, των ιδεολογικών πολιτικών αποστάσεων και διαφορών που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, θεωρεί ότι πρωτίστως παραβιάζεται το Σύνταγμα και εδώ πρέπει να δοθεί μια μεγάλη μάχη».

Η απάντηση Σακελλαρίδη

«Μια πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, διακόπτει την κοινοβουλευτική διαδικασία, φέρνει τον Πρωθυπουργό απολογούμενο στη Βουλή για την πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το 1975 ως σήμερα και βάζει την υπεράσπιση του Συντάγματος στο επίκεντρο της δημόσιας πολιτικής συζήτησης», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας στους ισχυρισμούς της κ. Κεχαγιά.
«Ταυτόχρονα δίνει χώρο, χρόνο και ορατότητα στο εκπαιδευτικό κίνημα για να συνεχίσει και να κλιμακώσει τη δράση του.
Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν γίνονται για να πέσει η κυβέρνηση, ούτε οι ανοησίες ότι ισχυροποιούν την κυβέρνηση έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Αν ήταν έτσι προφανώς δεν θα γίνονταν ποτέ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης