Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Βελόπουλου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο

Παρέμβαση Βελόπουλου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο
«Όταν κάποιοι ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, για την κυβέρνηση δεν υπάρχει Σύνταγμα» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης
Επίθεση στην κυβέρνηση για την στάση της έναντι της τήρησης του Συντάγματος εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
«Όταν κάποιοι ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, για την κυβέρνηση δεν υπάρχει Σύνταγμα», αλλά «όταν όμως μαζεύονται 1.300.000 υπογραφές με το αίτημα να οδηγηθούν στην φυλακή οι εγκληματίες των Τεμπών, τότε απλά απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτοί είστε», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τονίζοντας ότι «αυτή τη διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος πρέπει να την σταματήσουμε» καθώς και ότι «το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο».
Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη και επανέλαβε ότι οι πραγματογνώμονες εντόπισαν στο χώρο του δυστυχήματος τις ουσίες ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο οι οποίες περιέχονται σε καύσιμο που χρησιμοποιούν drones των Αμερικανών που σταθμεύουν στην Λάρισα πετούν στη Μαύρη Θάλασσα για να παρακολουθούν τους Ρώσους.
Για την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ 'Αννας Ασημακοπούλου και την αποστολή email σε απόδημους, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι «εδώ δεν μιλάμε μόνο για προσωπικά δεδομένα.
Μιλάμε για «προσωπικά λερωμένα» της ΝΔ».
Εκτίμησε ότι «η ιστορία αυτή έχει ουρά», ενώ αναρωτήθηκε γιατί «δεν απολογείται η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος έστρεψε τα «πυρά» και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Το πρόβλημα όμως του κ. Κασσελάκη δεν είναι μόνο το αν τα χρήματά του είναι νόμιμα ή αν δεν υπέβαλε «πόθεν έσχες».
Το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματά του βγήκαν από την GOLDMAN SACHS, τα γνωστά κοράκια. Είναι εκείνοι που ήπιαν το αίμα των Ελλήνων με τα παράνομα swaps του Σημίτη!», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επισημαίνοντας ότι αναμένει από τον εισαγγελέα «να ελέγξει τα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα χρέη τους, που μέσα στο 2024 θα αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ!».
Σε ό,τι αφορά την σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία και την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο Κυριάκος Βελόπουλος, διερωτήθηκε τι είδους ιδιωτική εξωτερική πολιτική είναι αυτή που ασκεί ο πρωθυπουργός και μάλιστα ερήμην των άλλων πολιτικών αρχηγών.
Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «δίχασε ακόμα μια φορά τη χώρα με τον αντιχριστιανικό νόμο που έφερε για τον γάμο των ομοφυλοφίλων» ενώ συμπλήρωσε ότι την ερχομένη Κυριακή, Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι η πρώτη φορά που δεν θα εορταστεί αυτή η μέρα στην Μητρόπολη.
Κλείνοντας την ομιλία του, ισχυρίστηκε ότι η Ελληνική Λύση είναι διαφορετική από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που τάσσονται «υπέρ του πολέμου και της δυστυχίας των Ελλήνων», ενώ το κόμμα του «υπέρ της ειρήνης και της ευτυχίας των Ελλήνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης