Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Παγκόσμια πρωτοτυπία - Μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια από κερδοσκοπικά funds

Κατρίνης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Παγκόσμια πρωτοτυπία - Μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια από κερδοσκοπικά funds
"Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για αποκέντρωση των μη κρατικών πανεπιστημίων και για θέσπιση κριτηρίων με κανόνες σε σχέση με την εισαγωγή σε αυτά" τόνισε ο Μ. Κατρίνης
«Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, λέει «ναι» στα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, αλλά μετά από θεσμικό διάλογο και συνταγματική αναθεώρηση», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κ. Κατρίνης μιλώντας στο MEGA, με αφορμή την τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία φέρνει σήμερα προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή δημιουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων από κερδοσκοπικά funds. Δεν έχει σχέση με αυτό που προτείνει το ΠΑΣΟΚ».
Εξήγησε ότι «το ΠΑΣΟΚ μιλάει για αποκέντρωση των μη κρατικών πανεπιστημίων και για θέσπιση κριτηρίων με κανόνες σε σχέση με την εισαγωγή σε αυτά, με δεδομένο ότι π.χ. στην Ιατρική Σχολή οι φοιτητές εισάγονται με υπερδιπλάσια μόρια σε σχέση με αυτούς που θα επιλέξουν την Ιατρική σχολή του ιδιωτικού πανεπιστημίου. Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη πολιτική θέση υπέρ των ισχυρών ρυθμίσεων και επιδιώκει να ανοίξει η σχετική συζήτηση με σωστούς όρους και μέσα από θεσμικό διάλογο και όχι με τη λογική του αιφνιδιασμού και του τελεσιγράφου, όπως θέλει ο κ. Μητσοτάκης για να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, έχει συγκεκριμένη πρόταση, την έχει καταθέσει και πάνω σε αυτή θα κινηθεί. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, που σέβεται τον διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις. Όμως, υπάρχει μια ξεκάθαρη προγραμματική και πολιτική θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και αυτό είναι αντιληπτό από όλους».

Για Predator

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε εταιρείες και πρόσωπα για το Predator, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή αρνήθηκε να καλέσει τους υπευθύνους των εταιρειών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν και αυτή τη στιγμή έχουν καταδικαστεί από την αμερικανική κυβέρνηση.
Ο κ. Σμυρλής, ο οποίος υπέγραψε για την εξαγωγή του Predator από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, σήμερα είναι κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Έγινε έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην εταιρεία Intellexa, αλλά τι απέδωσε; Και ας συγκριθεί το αποτέλεσμα εκείνης της έρευνας με την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική, ούτε μπορεί να επικαλεστεί κάποιος το επιχείρημα του 41% για να κουκουλωθεί μια υπόθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης