Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μαρινάκης τα βρήκε με τον Κασσελάκη! – Στήριξη στην αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη και ενεργοποίηση της «Ελευθεροτυπίας»

Ο Μαρινάκης τα βρήκε με τον Κασσελάκη! – Στήριξη στην αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη και ενεργοποίηση της «Ελευθεροτυπίας»
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πλευρά του εφοπλιστή έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους για τα καλά και τα ζητήματα είναι πολλά
Μία εξέλιξη που λίγοι έδωσαν σημασία ξετυλίγει το νήμα μιας τεράστιας αλλαγής στο πολιτικό σύστημα.
Η Αλτερ Εγκο, εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη πήρε τον τίτλο της πιο επιδραστικής εφημερίδας στην Κεντροαριστερά, της Ελευθεροτυπίας.
Η πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ του έναν εκδοτικό πόλο που θα συγκεντρώσει τον αντι-μητσοτακικό ρεύμα.
Η είδηση, όμως, είναι άλλη.
Ο εφοπλιστής φαίνεται να τα έχει βρει με τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα ο δεύτερος να έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα στηριχθεί το πολιτικό εγχείρημά του να αποτελέσει την πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κακές οι σχέσεις του επιχειρηματία με το σύστημα Μαξίμου

Είναι περιττό να πούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πλευρά του εφοπλιστή έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους για τα καλά και τα ζητήματα είναι πολλά.
Από την υπόθεση των υποκλοπών μέχρι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Όμως, δεν περίμενε ποτέ το Μαξίμου ότι θα αρχίσει να παίζει δυνατά την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε γνωστό ιστότοπο συμφερόντων του εφοπλιστή το θέμα της εταιρείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανύπαρκτο, ενώ το θέμα της Ασημακοπούλου έπαιζε και κυρίως έπαιζε το τί έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό… Επίσης, ψηλά έπαιζε σκληρή κριτική πώς έφυγαν τα mail από το υπουργείο Εσωτερικών και επίσης θέμα επικριτικό για την ακρίβεια και κατά Μητσοτάκη προσωπικά.

Ο ρόλος της Ελευθεροτυπίας

Η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με πηγές, θα παίξει στο φουλ τον Κασσελάκη και θα είναι ένα εκδοτικό όχημα που θα τον στηρίξει μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027. Δηλαδή είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο, μία συμφωνία η οποία θα ενδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη απέναντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.
Θυμίζουμε ότι μπορεί άλλα μέσα όπως η ΕΦ.ΣΥΝ να είναι αντικυβερνητικό μέσο αλλά δεν είναι υπέρ του Κασσελάκη, έχει στηρίξει την πλευρά της Αχτσιόγλου και περισσότερο πλέον τη Νέα Αριστερά.
Όπως, βέβαια, και τα ΜΜΕ του εκδότη Δ. Μάρη τα οποία στηρίζουν το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου- Σακελλαρίδη.
Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι μέσα σε αυτή την ευρύτερη συμφωνία στήριξης του Κασσελάκη από την πλευρά Μαρινάκη, μπορεί να υπάρξει και λύση για το κομματικό ραδιόφωνο «Κόκκινο», ακόμα όμως είναι νωρίς. Παρατηρητές, εκτιμούν ότι ο Κασσελάκης «μπορεί να τραβήξει» περισσότερο από τον Ανδρουλάκη, ο οποίος, όμως είναι δεμένος σε άλλο επιχειρηματικό μπλοκ…
Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στο πολιτικό-εκδοτικό γίγνεσθαι.
Μπορεί ο Μητσοτάκης να κερδίσει τις ευρωεκλογές, όμως, μέχρι τις ευρωεκλογές τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν σε επίπεδο συσχετισμών.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης