Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ροντέο το ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντινόπουλος και Γιαννακοπούλου αμφισβητούν ευθέως τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ροντέο το ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντινόπουλος και Γιαννακοπούλου αμφισβητούν ευθέως τον Νίκο Ανδρουλάκη
«Δεν είμαστε υπάλληλοι να επικυρώνουμε ειλημμένες αποφάσεις» αντέτεινε η Νάντια Γιαννακοπούλου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Τεταμένο κλίμα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ στον απόηχο των φτωχών δημοσκοπικών επιδόσεων της Τρικούπη, ενώ η Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματις εμφανίζεται διαιρεμένη λόγω του διχασμού απόψεων που επικρατεί για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Μάλιστα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επικράτησε ένταση, αφού οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αμφισβήτησαν ευθέως τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.
Οι δύο βουλευτές, που θεωρούνται πως πρόσκεινται στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει λόγος το κόμμα να εμμείνει στην καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα λεγόμενα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Μάλιστα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για το γεογνός ότι δεν «άκουσε» κανέναν από τους βουλευτές που είτε έχουν ήδη σπουδάσει στο εξωτερικό είτε έχουν παιδιά που σπουδάζουν εκεί, όπως υποστήριξε.

Ανδρουλάκης: Κάνεις κοπτοραπτική στα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου

«Ο κόσμος δεν κατανόησε τη θέση μας για τα μη κρατικά ΑΕΙ και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2006 επί Καραμανλή και ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων», τόνισε μετέπειτα ο βουλευτής Αρκαδίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να του αντιτείνει: «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ίδια θέση διαχρονικά. Μην κάνεις κοπτοραπτική στα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου».
«Όπως πρόεδρε έλεγες τις απόψεις σου έτσι θα της λέω κι εγώ!» συνέχισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, σηκώνοντας ευθέως το γάντι.

Γιαννακοπούλου: Δεν είμαστε υπάλληλοι να επικυρώνουμε ειλημμένες αποφάσεις

Ακολούθως, τη σκυτάλη της σύγκρουσης πήρε η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία με τη σειρά της διαφώνησε με την επιλογή Ανδρουλάκη, ενώ ο ίδιος άκουγε τους βουλευτές του να παρουσιάζουν τα επιχειρήματά τους.
Όπως επεσήμανε η βουλεύτρια, «υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν είμαστε υπάλληλοι. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται την τελευταία στιγμή. Θέτεις θέμα κομματικής πειθαρχίας;».
Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε πως «το έχω πει στη συνέντευξή μου», κάνοντας μια απόπειρα να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και να επιβάλει τη γραμμή του.
Οι τόνοι λίγο αργότερα έπεσαν όταν και παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, ενώ τη δεδομένη στιγμή φαίνεται πως μετά τη σχετική διαμάχη θα επικρατήσει η προσέγγιση του προέδρου για επιβολή κομματικής πειθαρχίας στη συζήτηση και την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης