Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως για email Ασημακοπούλου: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία πολιτών- Θα γίνει εσωτερικός έλεγχος

Κεραμέως για email Ασημακοπούλου: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία πολιτών- Θα γίνει εσωτερικός έλεγχος
«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως - Εσωτερικός έλεγχος για τους εκλογικούς καταλόγους
Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών, τόνισε η αρμόδια υπουργός, Ν. Κεραμέως, μετά τον σάλο με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στο ERTNews ανέφερε ότι η κα Ασημακοπούλου έχει ήδη δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email, έχει πει ότι δεν πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα.
Υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
««Θα γίνει εσωτερικός έλεγχος, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο», ξεκαθάρισε η υπουργός Εσωτερικών, η οποία προανήγγειλε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών για την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023.
Σύμφωνα με την κα Κεραμέως,  «η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο».
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, όπως δήλωσε προ ημερών ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθ. Μπαλέρμπας.
Τέλος, η κα Κεραμέως ανέφερε  ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες , μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης