Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο TikTok: Πιο ελεύθερες οι παραλίες μας με τον νέο νόμο

Μητσοτάκης στο TikTok: Πιο ελεύθερες οι παραλίες μας με τον νέο νόμο
Καθιερώνονται ακόμη «απάτητες παραλίες» σε περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντολογικής αξίας όπου δεν επιτρέπονται οι ξαπλώστρες, ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός
Στις διατάξεις του νέου νόμου για τις παραλίες και σε όσα διασφαλίζει, αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok.
Ο κ. Μητσοτάκης εξηγεί τις τρεις βασικές προβλέψεις του νόμου και αναφέρεται στους μύθους και στις αλήθειες του σχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Στο βίντεο στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως το νομοσχέδιο βάζει τάξη στις παραλίες και διασφαλίζει περισσότερη ελεύθερη πρόσβαση του κόσμου σε αυτές.
Σχετικά με τις προβλέψεις του νόμου, λέει ότι το 70% θα πρέπει πλέον να είναι ελεύθερο από ξαπλώστρες, οι οποίες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 4 μέτρα από τη γραμμή της θάλασσας, ενώ για τις παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές NATURA, το 70% γίνεται 85%.
Καθιερώνονται ακόμη «απάτητες παραλίες» σε περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντολογικής αξίας όπου δεν επιτρέπονται οι ξαπλώστρες.
Παράλληλα ανέφερε πως θα υπάρχει τρόπος ένας πολίτης να καταγγέλλει ηλεκτρονικά εάν δει πως κάποιος μαγαζάτορας παραβιάζει τα όρια που θέτει ο νόμος.

Δείτε αναλυτικά:

@kyriakosmitsotakis_

Ελεύθερες παραλίες ?️

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης