Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Ευρύ προβάδισμα 21,5 μον. της ΝΔ με 35,5%, άγριο ντέρμπι για δεύτερη θέση - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο 14%

Δημοσκόπηση Pulse: Ευρύ προβάδισμα 21,5 μον. της ΝΔ με 35,5%, άγριο ντέρμπι για δεύτερη θέση - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο 14%
Σαρωτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας
Σαρωτικό προβάδισμα και πολιτική κυριαρχία για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, αφού το κυβερνών κόμμα καταγράφει 35,5% και βρίσκεται 17,5 μονάδες μπροστά από τη δεύτερη θέση.
Εκεί, σημειώνεται σκληρό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αφού αμφότερα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς λαμβάνουν 14% και κονταροχτυπιούνται για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα με 9%, ενώ τέταρτη «πλασάρεται» η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με ισχυρή άυξηση μιας μονάδας από την προηγούμενη καταγραφή και 8,5%.
Το σκηνικό εννενακομματικής Βουλής συμπληρώνεται από τη Νίκη (4%), την Πλεύση Ελευθερίας (3%) τη Νέα Αριστερά (3%) και τους Σπαρτιάτες (3%).

1_54.png


Σε αντίθεση με τους πιο πάνω σχηματισμούς που αποσπούν ποσοστό στο όριο της εισόδου, εκτός Κοινοβουλίου παραμένει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 2,5%.

Εθνικές εκλογές - Πρόθεση ψήφου

Ως προς την πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, και ειδικότερα στο ερώτημα αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε, το 29,5% θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» και πάλι καταγράφοντς το ίδιο ποσοστό, 12%.

2_187.jpg

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3%, ενώ Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 2,5%.
Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2%.
Ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13%.

Το ντέρμπι της δεύτερης θέσης ... διαχρονικά

Αναφορικά με τη μάχη για τη δεύτερη θέση, στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται πώς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ κονταροχτυπιούνται, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει συνεχώς έδαφος και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κερδίζει σταδιακά κέρδη.

3_171.jpg


Ηγεμονία Μητσοτάκη στην καταλλότητα για πρωθυπουργία

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαμβάνει με χαώδη διαφορά και 34% την πρώτη θέση, ακολουθεί ως δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, έπεται τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος ισοψηφούν με 6% και τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου λαμβάνει ένα 4% των ψήφων.

4_154.jpg

Για τις ευρωεκλογές

Σχετικά με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, στην ερώτηση κατά πόσο θα πάτε να ψηφίσετε το 86% δήλωσε ότι θα πάει να ψηφίσει.

5_17.png

Ενώ στην πρόθεση συμμετοχής ανά κομματική προτίμηση, το 95% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ υποστηρίζουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές.
Από όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 91% και από όσους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 76% των ψηφοφόρων.

6_84.jpg


Απαισιοδοξία για το αποτέλεσμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα ενδιαφέρον ερώτημα που διερευνά περαιτέρω η Pulse, αφορά στις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. 
Μάλιστα, στην ερώτηση τι τελικά βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική άποψη επί του συνόλου του δείγματος το 56% απαντά ότι το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, το 25% τα ίδια και μόλις το 8% δυναμωμένο.
Αντίθετα, ανάμεσα σε εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 45% πιστεύει ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο μετά το συνέδριο, το 38% το ίδιο και το 10% αποδυναμωμένο.

7_69.jpg

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, επί του συνόλου του δείγματος το 37% πιστεύει ότι μετά το συνέδριο βγαίνει αποδυναμωμένος, 34% τα ίδια και το 17% ενισχυμένος.
Απεναντίας, ανάμεσα σε εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 58% πιστεύει ότι ο πρόεδρος του κόμματος βγαίνει ενισχυμένος μετά το συνέδριο.

8_68.jpg

Όσον αφορά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και πώς βγαίνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος μετά το συνέδριο, επί του συνόλου του δείγματος το 48% λέει αποδυναμωμένος, 31% τα ίδια και το 7% ενισχυμένος.
Από εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 41% πιστεύει ότι δεν άλλαξε τίποτα.

9_38.jpg

Γενικότερα, μετά το συνεδρίο συγκριτικά και επί του συνόλου του δείγματος το 56% πιστεύει πως γενικά o ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει αποδυναμωμένος, το 48% ο Αλέξης Τσίπρας και το 37% ο Στέφανος Κασσελάκης.

10_3.png


Από τους προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, συγκριτικά το 58% πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκείνος που βγαίνει ενισχυμένος, το 45% ο ΣΥΡΙΖΑ και το 30% πως ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει αποδυναμωμένος.

11_4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης