Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρδουλάκης (Πολιτικός Αναλυτής): Το στρατηγικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα ήταν το δημοψήφισμα του 2015

Βαρδουλάκης (Πολιτικός Αναλυτής): Το στρατηγικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα ήταν το δημοψήφισμα του 2015
Το χαρακτήρα των ευρωεκλογών αλλά και τα ζητήματα της επικαιρότητας σχολίασε ο σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας
Στα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και τις επερχόμενες ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Στρατηγικό λάθος του Τσίπρα το δημοψήφισμα - Έχασε δεξιούς αλλά και αριστερούς

Aρχικά σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Το μεγάλο λάθος κατ’ εμέ ήταν το δημοψήφισμα.
Εκείνο ήταν στρατηγικό λάθος. Τα υπόλοιπα ήταν διαχειριστικά λάθη, τακτικής, έπρεπε δεν θέλω κλπ.
Αλλά ήταν ένα στρατηγικό σφάλμα. Εκεί δημιουργήθηκε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, εκεί οπτικοποιήθηκε η δική του αποτυχία.
Εκεί ένιωσαν οι μεν αριστεροί ότι τους πρόδωσε, ότι δεν έκανε αυτό το οποίο ήθελε και οι δεξιοί ότι πήγε να παίξει τη χώρα στα ζάρια».
Συνέχισε αναφερόμενος στο αν υπάρχουν δυνατότητες συναίνεσης, τονίζοντας πως: «Ναι έχουν δημιουργηθεί καλύτερες προϋποθέσεις και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχει μπει σε κάποια ζητήματα του παρελθόντος που λειτουργούσαν πολύ διχαστικά, πολύ πολωτικά, πλέον έχουν γίνει κοινές παραδοχές, έχουν καταρριφθεί κάποιες διαψεύσεις, ας πούμε, για τον προσανατολισμό της χώρας. Αυτό διευκολύνει κάποια πράγματα στο να γίνουν πιο εύκολα.
Επίσης, κάποιοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι είχαν και πολύ έντονες φορτίσεις οι ίδιοι σε σχέση με το παρελθόν, ίσως λίγο στο πιο απώτερο παρελθόν, αλλά και σε κάποιο νεότερο μπαίνουν, βγαίνουν διάφοροι αναλόγως με τη συγκυρία, προκαλούσε κάποιες περιόδους έντασης.
Νομίζω ότι είναι πιο εύκολες οι συναινέσεις αυτή τη στιγμή και είναι και ένα στοιχείο ωρίμανσης του πολιτικού μας συστήματος».

Ευρωεκλογές: Βασικό στοιχείο ο ανταγωνισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Για τις ευρωεκλογές και τα κριτήρια στην ψήφο των πολιτών, είπε πως: «Ένα σημείο θα είναι σίγουρα οι πολιτικές ταυτίσεις, στο βαθμό που υπάρχουν θα πάνε οι άνθρωποι να στηρίξουν τα κόμματα τους. Θα μετρήσουν σε κάποιο βαθμό όχι θεαματικό, τα ψηφοδέλτια. Κάποιος που θέλει να επιβραβεύσει συγκεκριμένους ανθρώπους που συμπαθεί έχουν μια επιρροή πάνω του.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο να έχει κυριαρχήσει και δεν νομίζω ότι θα πάμε και σε θεματικές εκλογές.
Νομίζω θα πάμε σε κάποιες εκλογές όπου η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα λέει εντάξει, καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια, καταλαβαίνω τα πάντα, αλλά μη δώσουμε πάλι την αίσθηση τώρα που η χώρα έχει μπει σε μια σειρά, ότι ξανά διαλύεται το πολιτικό σκηνικό, ότι πάμε σε μια μεγάλη αποσυσπείρωση και να βάλουμε πάλι ερωτηματικά πάνω από την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Νομίζω ότι αυτό θα είναι το κεντρικό μήνυμα της κυβερνητικής πλευράς. Κάποια κόμματα θα είναι στη λογική στείλτε μήνυμα, κυρίως στα μικρότερα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ και νομίζω ότι κυρίαρχο στοιχείο θα είναι και ο ανταγωνισμός στον χώρο της κεντροαριστεράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση ώστε να έχει την πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες.
Οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι ένα στοιχείο που θα κρίνει ένα ενιαίο μήνυμα. Το ποιο απ’ όλα αυτά θα καταστεί κυρίαρχο, που θα δημιουργήσει και το ρεύμα των τελευταίων δέκα ημερών, γιατί επειδή είναι εκλογές χαμηλού ενδιαφέροντος, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, νομίζω ότι ένα κλίμα, ένα ρεύμα που θα δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές είναι που θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης