Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης για Ασημακοπούλου: Το κυβερνητικό ατόπημα υπονομεύει την επιστολική ψήφο - Η Κεραμέως να απαντήσει ευθέως

Κατρίνης για Ασημακοπούλου: Το κυβερνητικό ατόπημα υπονομεύει την επιστολική ψήφο - Η Κεραμέως να απαντήσει ευθέως
"Η εξεταστική επιτροπή κρίνεται μετεξεταστέα, όχι μόνο γιατί δεν μπόρεσε να ρίξει άπλετο φως σε μία τραγική υπόθεση, αλλά κινήθηκε με τη λογική της συγκάλυψης ευθυνών"., τόνισε ο Μ. Κατρίνης
"Το ΠΑΣΟΚ περιμένει την απάντηση της κυβέρνησης για το τι συνέβη", ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων και τη χρήση τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου.
Ο κ. Κατρίνης μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι "έχουμε μια πρωτοφανή υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από την κα. Ασημακοπούλου που επί τρεις μέρες σιώπησε και δεν απαντά στο ερώτημα με ποιον τρόπο έγιναν κτήμα της τα email εκλογέων του εξωτερικού, ποια διαδικασία ακολουθήθηκε και αν ήταν εν γνώσει της κ. Κεραμέως.
Υπάρχουν καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι αναφέρουν ότι ήρθαν σε επικοινωνία με την πλατφόρμα και έδωσαν μόνο εκεί ως στοιχείο επικοινωνίας το συγκεκριμένο email, το οποίο ξαφνικά έγινε κτήμα της κας. Ασημακοπούλου. Το ΠΑΣΟΚ περιμένει την απάντηση της κυβέρνησης για το τι συνέβη. Θα πρέπει η κα. Κεραμέως να απαντήσει ευθέως και όχι να κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα σε ένα μείζον θεσμικό και ηθικό ζήτημα".

Για μη κρατικά πανεπιστήμια

Σε ό,τι αφορά τo νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μ. Κατρίνης, υπογράμμισε ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει τονίσει ξεκάθαρα ότι δεν είναι υπέρ των απαγορεύσεων, αλλά υπέρ των ισχυρών ρυθμίσεων. Η θέση, η οποία περιέχεται στο πρόγραμμά μας, αναφέρεται σε μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την αμφιβόλου συνταγματικότητας διάταξη, την οποία εισάγει η κυβέρνηση για να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια με τον μανδύα του μη κερδοσκοπικού παραρτήματος.
Εμείς λέμε «ναι» στον σοβαρό θεσμικό διάλογο, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη, αλλά όχι στην αγωνία της κυβέρνησης, που θέλει να νομοθετήσει με τόσο βιαστικό τρόπο για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα".

Για τραγωδία των Τεμπών

Σχολιάζοντας το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τη λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής, ανέφερε πως "το ΠΑΣΟΚ είχε εξαρχής υποστηρίξει ότι έπρεπε να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για αυτήν την πρωτοφανή τραγωδία και ο λόγος είναι το πόρισμα του ευρωπαίου εισαγγελέα, που υποδείκνυε σαφείς ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε, ήταν να κρυφτεί πίσω από την πρόταση του ΚΚΕ, αναζητώντας ευθύνες από τη δεκαετία του 1990.
Με απόφαση της ΝΔ δεν καλούνται κρίσιμοι μάρτυρες και η υπόθεση κλείνει άρον άρον, αλλά και καθυστέρηση από την πλευρά της δικαιοσύνης. Η εξεταστική επιτροπή κρίνεται μετεξεταστέα, όχι μόνο γιατί δεν μπόρεσε να ρίξει άπλετο φως σε μία τραγική υπόθεση, αλλά κινήθηκε με τη λογική της συγκάλυψης ευθυνών".
"Γι’ αυτό και ο κόσμος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, γι’ αυτό και οι υπογραφές των πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη σε λίγο θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια", κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης