Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονος αντι-μητσοτακισμός στην Εκκλησία – Οι μητροπολίτες στέλνουν πιστούς εκτός ΝΔ, ο Ιερώνυμος σκέφτεται να μην πάει στην 25η Μαρτίου

Έντονος αντι-μητσοτακισμός στην Εκκλησία – Οι μητροπολίτες στέλνουν πιστούς εκτός ΝΔ, ο Ιερώνυμος σκέφτεται να μην πάει στην 25η Μαρτίου
Στο Άγιο Όρος έχουν στραφεί κατά του κυβερνώντος κόμματος δίνοντας μεγάλη βοήθεια στο κόμμα ΝΙΚΗ αλλά και στον Κυριάκο Βελόπουλο
Σας έχουμε ξαναγράψει ότι η ΝΔ φοβάται πολύ τις αντιδράσεις συγκεκριμένων μητροπολιτών στην επαρχία που μπορούν εύκολα να στρέψουν το ποίμνιο κατά της κυβερνώσας παράταξης και να τον καθοδηγήσουν προς άλλα δεξιά κόμματα.
Αυτό ήδη πραγματοποιείται ήδη, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα όπου στο Άγιο Όρος έχουν στραφεί κατά του κυβερνώντος κόμματος δίνοντας μεγάλη βοήθεια στο κόμμα ΝΙΚΗ αλλά και στον Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος έχει κάνει μία πολύ καλή αντιπολιτευτική στρατηγική τους τελευταίους μήνες.

Θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ

Ωστόσο, φαίνεται ότι η πίεση των μητροπολιτών να «τιμωρήσουν» τη ΝΔ φαίνεται ότι διοχετεύεται και προς την ηγεσία της Εκκλησίας.
Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει δεχτεί επικρίσεις για την light αντίδρασή του απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και πλέον έχει αποφασίσει να κινηθεί και αυτός σε μία κατεύθυνση αντιποίνων προς τη ΝΔ.
Ιερώνυμος και Μητσοτάκης ποτέ δεν είχαν τις καλύτερες των σχέσεων.
Ο Ιερώνυμος είναι πιο πολύ της προοδευτικής παράταξης, οι κακές γλώσσες λένε ότι βρίσκεται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, οι δεξιοί μητροπολίτες σημειώνουν ότι ήταν πολύ νωχελική η αντίδρασή του στην Συμφωνία των Πρεσπών και εντελώς ανύπαρκτη όταν ο Τσίπρας έφερε το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους.

Ο Μητσοτάκης αιφνιδίασε με την εμμονή στο νομοσχέδιο

Όμως, από το περιβάλλον του διαρρέεται τις τελευταίες μέρες, ότι ο Μητσοτάκης αιφνιδίασε τον Ιερώνυμο φέρνοντας χωρίς προειδοποίηση το επίμαχο νομοσχέδιο ενώ λέγεται πριν τις εκλογές είχαν συνεννοηθεί να βοηθήσει η Εκκλησία ώστε να μην υπάρχουν δηλώσεις που βοηθήσουν τα ακραία κόμματα…
Ως αντάλλαγμα η ΝΔ δεν θα αιφνιδίαζε με το επίμαχο νομοσχέδιο.
Ο Μητσοτάκης δεν κράτησε την υπόσχεσή του, η ΝΔ έπιασε το 41% και την έπιασε η αλαζονεία της εξουσίας φέρνοντας χωρίς κανέναν δισταγμό το νομοσχέδιο.

Τα αντίμετρα του Ιερώνυμου

Τώρα ο Ιερώνυμος σκέφτεται να αντιδράσει, όμως με ημίμετρα.
Δηλαδή σκέφτεται να μην γίνει επίσημος εορτασμός στην Μητρόπολη για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και να μην πάει κανένας μητροπολίτης στις παρελάσεις που θα γίνουν για την 25η Μαρτίου για να δείξουν την δυσαρέσκειά τους.
Παράλληλα, όμως, σκέφτεται να μην ζητήσει το λόγο στους μητροπολίτες ή τους αρχιμανδρίτες για τον τρόπο που εκθέτουν δημοσίως τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Αντιμητσοτακισμός στην Εκκλησία

Ήδη άλλωστε, πολλοί μητροπολίτες έχουν στρέψει με το κήρυγμά του το ποίμνιο κατά του Μητσοτάκη.
Ουσιαστικά υπάρχει ένας αντι-μητσοτακισμός μέσα στην Εκκλησία ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού που πανηγύριζαν μέχρι αργά το βράδυ την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως ο Α. Σκέρτσος και ο Α. Πατέλης.
Ενώ φαίνεται ότι στο στόχαστρο έχει μπει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που επίσης γιόρτασε σε γνωστό μαγαζί του Κέντρου την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης