Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αποστολή Κασσελάκη για ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και το συνέδριο επανίδρυσης μετά τις ευρωεκλογές

Η αποστολή Κασσελάκη για ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και το συνέδριο επανίδρυσης μετά τις ευρωεκλογές
«Σέβομαι και τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ήθελα, είναι η αλήθεια, να είχε μοιραστεί τις σκέψεις του εντός του Συνεδρίου μας», αναφέρει ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Αποφασισμένος να ανατάξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που υπέστη οδυνηρή ήττα δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προαναγγέλλει συνέδριο επανίδρυσης μετά τις ευρωεκλογές.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αλλαγές στο κομμα του θα του επιτρέψουν να οργανωθεί καλύτερα και αποτελεσματικά για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν όσες χρειαστούν ενόχει της «μάχης» για τις ευρωεκλογές.
Ο ίδιος δεν παραλείπει να αναφερθεί σε αποφάσεις για βαθύτερες τομές, δείχνοντας σε αυτή την κατεύθυνση το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.
«Ο ρόλος μου και η εντολή που έχω λάβει είναι να ανατάξω ένα κόμμα που υπέστη μια οδυνηρή ήττα και, ακολούθως, μια "προαποφασισμένη" διάσπαση, που του στέρησε κοινοβουλευτική δύναμη. Αυτή την αποστολή μου ανέθεσαν τα μέλη μας και θα την τιμήσω στο ακέραιο», δηλώνει ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Με το βλέμμα τις ευρωεκλογές

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά στις αλλαγές που θα του επιτρέψουν να οραγνωθεί καλύτερα, να λειτουργεί πιο συλλογικά και αποτελεσματικά για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτό προϋποθέτει να γίνουν γρήγορα όλες οι αναγκαίες αλλαγές και αναπροσαρμογές στη λειτουργία μας.
Για παράδειγμα, άμεσα ολοκληρώνεται η στελέχωση και ξεκινά η λειτουργία των think tanks. Θα κάνουμε όσες αλλαγές χρειαστούν για να δώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μάχη των ευρωεκλογών. Μετά από αυτές, θα προχωρήσουμε τη συζήτηση και τις αποφάσεις μας για τις βαθύτερες τομές που θα ακολουθήσουν στο καταστατικό μας Συνέδριο, που θα έχει επανιδρυτικό χαρακτήρα. Όλα αυτά θα γίνουν με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και διαβούλευση των μελών μας, αξιοποιώντας όλα τα νέα ψηφιακά μας εργαλεία», υπογραμμίζει ο κ. Κασσελάκης.
Σημειώνει δε, πως «το επόμενο διάτημα θα παρουσιάσουμε τη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές και θα προχωρήσουμε στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου μας μέσα από προκριματικές εκλογές. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που θα δώσει τη δυνατότητα στη βάση μας να διαμορφώσει αυτή το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Δεσμεύτηκα για αναβάθμιση του ρόλου των μελών μας και αυτό θα πράξουμε. Και -θυμηθείτε το- μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο. Το κεντρικό μήνυμα είναι: οι μηχανές στο φουλ για την ανασυγκρότηση και την προοδευτική αντεπίθεση».
Εξηγεί ότι «στις ευρωεκλογές θα κριθούμε όλοι μας», ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν ζήτησε λευκή επιταγή, ενώ  για  το περιβόητο ερωτηματολόγιο αναφέρει πως έχει χαρακτήρα έναρξης μιας αναγκαίας διαβούλευσης με τα μέλη για το μέλλον του κόμματος, με τη συζήτηση να συνεχίζεται και μετά τις ευρωεκλογές στο καταστατικό Συνέδριο.

Για Αλέξη Τσίπρα και Όλγα Γεροβασίλη

«Σέβομαι και τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ήθελα, είναι η αλήθεια, να είχε μοιραστεί τις σκέψεις του εντός του Συνεδρίου μας. Όμως, ο ρόλος μου δεν είναι να κάνω εικασίες και δίκη προθέσεων», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης, με αφορμή την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού δύο ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος.
Για την Όλγα Γεροβασίλη, εξηγεί πως δεν την βλέπει ως "εσωκομματική αντιπολίτευση".
Όπως επισημαίνει, «η Όλγα Γεροβασίλη είναι αντιπρόεδρος της Βουλής και ηγετικό μας στέλεχος. Η άποψη και η συμβολή της είναι πολύτιμες για την πρόοδο του κόμματός μας. Δεν βλέπεω κανέναν ως "εσωκομματική αντιπολίτευση". Προσδοκώ απ΄όλα τα στελέχη μας να μη βλέπουν τους εαυτούς τους ως τέτοια. Γιατί τα μέλη και οι φίλοι μας δεν αντέχουν να ακούνε άλλο για τάσεις, φραξίες και ομαδοποιήσεις. ΄Όσοι και όσες θέλουν να συνεισφέρουν στον κοινό μας αγώνα, έχουν θέση στον σχεδιασμό μας».

Περί δημοσκοπήσεων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφάνισε δημοσκοπική πτώση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της διάσπασης και της εκτεταμένης εσωστρέφειας που χαρακτήρισε τη δημόσια εικόνα του», αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος.
Ωστόσο, σήμερα, όπως προσθέτει, «εμφανίζει μια δημοσκοπική σταθερότητα. Αυτή την εικόνα πρέπει, θέλουμε, μπορούμε και οφείλουμε να την αλλάξουμε μέσα στους 3 μήνες που απομένουν έως τις ευρωεκλογές, για να κρατήσουμε ανοιχτό τον δρόμο της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής στην πατρίδα μας».

Για τα Τέμπη

Ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται απαισιόδοξος για την απόδοση ευθυνών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη,
«Δεν σας κρύβω την την απαισιοδοξία μου, που πηγάζει από το γεγονός ότι το καθεστώς Μητσοτάκη κάνει από την πρώτη μέρα ό,τι μπορεί για να αποκρύψει στοιχεία, να συγκαλύψει τη διερεύνηση της υπόθεσης και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη", δηλώνει.
Προσθέτει  ότι έχει δεσμευτεί προσωπικά ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην κρυφτεί αυτό το κρατικό έγκλημα. Η τιμωρία των υπαιτίων, δεν είναι μόνο ζήτημα δικαίωσης των συγγενών των 57 νεκρών, για εμάς είναι κορυφαίο ζήτημα για την δημοκρατία στην Ελλάδα».
Τέλος, καλεί τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα χωρίς -όπως λέει- "ήξεις-αφίξεις", να απομονώσουν την κυβέρνηση στη Βουλή όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Όπως αναφέρει, «η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα, είναι αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Δεν θα μπορούσα να είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της συναλλαγής της κυβέρνησης με κολλεγιάρχες και funds που σκοπό έχουν να παρέχουν ισότιμα πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια "σούπερ μάρκετ" με την μέθοδο του franchise. Θέλουμε δημόσια πανεπιστήμια καλά χρηματοδοτούμενα, στελεχωμένα και εξωστρεφή. Περιμένω από όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές και προοδευτικές, να απορρίψουμε χωρίς "ήξεις αφήξεις" το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης