Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρόμος στο Μαξίμου για τη φθορά – Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν τον ανασχηματισμό, εισήγηση για επιστροφή δεξιών στελεχών

Τρόμος στο Μαξίμου για τη φθορά – Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν τον ανασχηματισμό, εισήγηση για επιστροφή δεξιών στελεχών
Η ΝΔ θα έχει απώλειες και το πόσες θα είναι αυτές θα κρίνει και το σχήμα του κυβερνητικού επιτελείου
Η μεγάλη φθορά για την κυβέρνηση από την αναποτελεσματικότητα της σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και απομάκρυνσή της από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ θα έχει αντίκτυπο στις ευρωεκλογές.

Η ΝΔ θα έχει απώλειες όμως δεν είναι γνωστό το εύρος

Η ΝΔ θα έχει απώλειες και το πόσες θα είναι αυτές θα κρίνει και το σχήμα του κυβερνητικού επιτελείου.
Σύμφωνα με ανώτερες κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου και ο Μητσοτάκης προσωπικά σκέφτεται πολύ σοβαρά μετά τις ευρωεκλογές να κάνει ένα ανασχηματισμό σε πρόσωπα μέσα στην κυβέρνηση.
Αν η Νέα Δημοκρατία πιάσει ένα ποσοστό ανάμεσα στο 34-36% τότε οι αλλαγές θα είναι στοχευμένες και λίγες.
Αν όμως η ΝΔ πέσει από το 34% τότε η εκτίμηση κυβερνητικών κύκλων είναι ότι θα επέλθουν μεγαλύτερες αλλαγές και στους υπουργούς αλλά πολύ περισσότερο στο επίπεδο των υφυπουργών.
Δεν το συζητάμε, αν η ΝΔ πέσει και κάτω από το 33,18% των ευρωεκλογών του 2019, τότε το Μαξίμου θα προσανατολιστεί σε δομικό ανασχηματισμό.

Κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών – αριστερών

Η κυβέρνηση τώρα μετρά έναν μεγάλο αριθμό εξωκοινοβουλευτικών και κεντροαριστεράς προέλευσης υπουργών και υφυπουργών κάτι που έχει δημιουργήσει τα παράπονα της βάσης ότι η κυβέρνηση είναι αποκομμένη από την κοινωνία.
Επίσης, η συστηματική προτίμηση κεντροαριστερών, πασόκων και ποταμίσιων στελεχών σε θέσεις κλειδιά και κυρίως στο Μαξίμου, έχει φέρει σε εκνευρισμό τους βουλευτές του κόμματος που συνεχώς τα ακούν στις τοπικές κοινωνίες για τις κυβερνητικές πρακτικές.
Τρανό παράδειγμα, ότι δεν τούς ζητήθηκε η άποψη για το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και τώρα οι εκκλησίες –απ’ όπου αντλούν πολλούς ψηφοφόρους- γίνονται λαϊκά δικαστήρια που δικάζουν αδιακρίτως και τους βουλευτές και την κυβέρνηση.

Επιστροφή δεξιών στελεχών από την γαλάζια Κ.Ο

Η βασική σκέψη, λοιπόν, είναι το Μαξίμου να επαναφέρει στην κυβέρνηση συγκεκριμένα στελέχη κυρίως προερχόμενα από την δεξιά πτέρυγα, ώστε να εξισορροπήσει αυτή την γκρίνια, δηλαδή να φέρει άτομα που έχουν άμεσες σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες.
Υπό αυτό το πρίσμα, είναι ενδεικτικό ότι η κατεύθυνση είναι να μπουν στην κυβέρνηση στελέχη από την Θεσσαλία και από την Βόρεια Ελλάδα.
Μάλιστα, το Μαξίμου θεωρεί ότι κάπως έτσι θα ξεκόψει και τις μεγάλες διαρροές που παρατηρούνται σε άλλα κόμματα της Δεξιάς.
Ευελπιστεί, τέλος, ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα έχει ξεχαστεί το θέμα που άνοιξε με την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+ και έτσι θα υπάρξει κόψιμο αυτών των διαρροών.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης