Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αντιπολίτευση - Η κυβέρνηση παίρνει μηδέν σε καθημερινότητα και κράτος δικαίου

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αντιπολίτευση - Η κυβέρνηση παίρνει μηδέν σε καθημερινότητα και κράτος δικαίου
Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν στην τηλεόραση κλαμένοι και στεναχωρημένοι αντί να κινήσουν την διαδικασία για τα Τέμπη

H ραγδαία φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αποτυπώνεται από τις δημοσκοπήσεις και ειδικά με την πρόσφατη της MRB είναι σε δύο επίπεδα:
Από την μία η καθημερινότητα, δηλαδή ακρίβεια, υγεία, εγκληματικότητα, χαμηλά εισοδήματα κ.α και από την άλλη έχει φθορά στην ιδεολογική της βάση, όπου έχει εμφανείς διαρροές προς την Ελληνική Λύση (6,3%) και την αδιευκρίνιστη ψήφο (7,5%).
Η ακρίβεια στο ράφι προσβάλει όλα τα εισοδήματα- είναι πλέον ξεκάθαρα ακρίβεια Μητσοτάκη, στην Υγεία το σχέδιο Άδωνι Γεωργιάδη είναι να βάλει υποχρεωτική εισφορά στις εξετάσεις και τα φάρμακα για τον κόσμο, στην εγκληματικότητα τα πράγματα είναι χειρότερα μετά από 5 χρόνια σχεδόν, οι έλληνες πολίτες έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη πιο πολύ από τον κάθε ευρωπαίο…

Τα μελανά σημεία

Παράλληλα, στην θητεία Μητσοτάκη υπάρχουν και κάποια μελανά σημεία που θα την συνοδεύουν για πάντα.
Η μεγάλη πορεία για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι 1 εκατ. υπογραφές του κόσμου που συνεχώς αυξάνονται και που ζητούν να διαλευκανθεί το έγκλημα της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει ξεχαστεί.
Η χθεσινή πορεία στην οποία κατέβηκαν απλές οικογένειες και όχι μόνο συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, είναι μία αντικυβερνητική κίνηση.
Κάθε επέτειος για τα Τέμπη χωρίς να έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι πολιτικοί προϊστάμενοι θα είναι μία κακή μέρα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ΝΔ θέλει να τελειώσει με τις εξεταστικές επιτροπές

Η Δικαιοσύνη αργεί, η ΝΔ στην εξεταστική Επιτροπή προσπαθεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση.
Άλλωστε και μόνο ότι έγινε Εξεταστική Επιτροπή για ένα τόσο καταφανές «έγκλημα» της πολιτικής ηγεσίας δείχνει ότι θέλουν να ξεχαστεί η υπόθεση.
Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν στην τηλεόραση κλαμένοι και στεναχωρημένοι αντί να κινήσουν την διαδικασία.

Η λύση θα ήταν Ειδικό Δικαστήριο για τον Κ.Καραμανλή όμως φέρει το όνομα του Ιδρυτή

 Ξεκάθαρα για να ησυχάσουν οι ψυχές των 57 θυμάτων, θα πρέπει να γίνει προανακριτική επιτροπή και να αποφασιστεί Ειδικό Δικαστήριο.
Όμως η ΝΔ μέσω της πλειοψηφίας της στη Βουλή, δεν κάνει προανακριτική και κλείνει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή επειδή δεν θέλει να αμαυρωθεί το κόμμα της και φυσικά δεν θέλει να «θυσιάσει» τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα καθώς φέρει το όνομα του ιδρυτή…
Ξεκάθαρα…

Στην Ε.Ε τα πράγματα δεν κρύβονται

Όμως, η Ε.Ε τα βλέπει αυτά γι’ αυτό και 330 βουλευτές από όλες τις χώρες, ακόμα και από φίλιες ευρωομάδες της ΝΔ, έστειλαν ένα ψήφισμα-κόλαφο για το κράτος δικαίου στην χώρα μας. Υποθέσεις κρίσιμες κακοφορμίζουν στην χώρα, η Δικαιοσύνη είναι μία μαριονέτα της κυβέρνησης. Το πόρισμα για τις υποκλοπές άφαντο, για τα Τέμπη πουθενά, για το θάνατο των αστυνομικών στα γήπεδα δεν υπάρχει πουθενά.

Έδωσαν μία ευκαιρία στη ΝΔ

Οι πολίτες στις εθνικές εκλογές του 2023 έδωσαν μία ευκαιρία στη ΝΔ όχι γιατί πίστεψαν απόλυτα στον Κ. Μητσοτάκη αλλά κυρίως επειδή δεν ήθελαν την προοδευτική διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία δεν ήθελαν να τους ξανακυβερνήσει η Αριστερά. Σήμερα ένα χρόνο μετά, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις μαζί δεν ξεπερνούν το 15%. Ο κόσμος τούς έχει απωθήσει, θα το καταλάβουν και στις ευρωεκλογές.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αντιπολίτευση

Όμως, η φθορά της κυβέρνησης και η αναποτελεσματικότητα της σε καθημερινότητα και κράτος δικαίου φωνάζουν ότι η χώρα χρειάζεται σοβαρή, υπεύθυνη και διαβασμένη αντιπολίτευση.
Κασσελάκης και Ανδρουλάκης είναι αδιάβαστοι και αναποτελεσματικοί.
Ο Βελόπουλος με μία συστηματική αντιπολίτευση των τελευταίων μηνών έχει καταφέρει να εκτοξευτεί δημοσκοπικά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης