Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα Αριστερά: Προκλητική και προσβλητική η δήλωση Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Νέα Αριστερά: Προκλητική και προσβλητική η δήλωση Μητσοτάκη για τα Τέμπη
«Η Νέα Αριστερά δεσμεύεται πως τίποτα δεν θα ξεχαστεί»
Σχετικά Άρθρα
«Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδίδεται σε μια εξοφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά
Αυτό άλλωστε το αντιλαμβάνεται όλη η κοινωνία .
«Όπως αποκαλύπτεται σήμερα στον τύπο, ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) που νομοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 παραμένει ουσιαστικά χωρίς σιδηροδρομικούς διερευνητές.
Ο πρώτος και μοναδικός σιδηροδρομικός διερευνητής μετατάχτηκε μόλις προ ολίγων ημερών χωρις να έχει τα απαιτούμενα προσόντα και εμπειρία καθώς είναι ηλεκτρολόγος απόφοιτος Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης!
Το πόρισμα που είχε υποσχεθεί ο κύριος Σταϊκούρας φυσικά και δεν υπάρχει.
Γιατί μέχρι σήμερα δεν δρομολογήθηκε η στελέχωση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ με σιδηροδρομικούς διερευνητές;
Το ερώτημα είναι, μάλλον, ρητορικό.
Με επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντί για διερεύνηση έχουμε συγκάλυψη. Με επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποκλείστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες από την εξεταστική επιτροπή, με κυβερνητική επιλογή προστατεύτηκε ο κ. Καραμανλής, με την ανοχή της κυβέρνησης μπήκαν εμπόδια στην έρευνα στο πεδίο της τραγωδίας σε σημείο να αλλοιωθούν έως εξαφάνισης κρίσιμα στοιχεία.
Η σημερινή δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη είναι υποκριτική. Είναι ταυτόχρονα προκλητική και βαθιά προσβλητική απέναντι στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν. Απέναντι στις οικογένειές που θρηνούν και ζητούν απαντήσεις.
Η Νέα Αριστερά δεσμεύεται πως τίποτα δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη, θα παλέψουμε με κάθε μέσο για την απόδοση της δικαιοσύνης», καταλήγει το κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης