Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας για Τέμπη: Ένα χρόνο μετά, ο πόνος και η οργή των οικογενειών και της κοινωνίας απαιτούν δικαιοσύνη

Γλαβίνας για Τέμπη: Ένα χρόνο μετά, ο πόνος και η οργή των οικογενειών και της κοινωνίας  απαιτούν δικαιοσύνη
"Η κοινωνία καταλαβαίνει σήμερα πως εδώ υπάρχει μία προσπάθεια συγκάλυψης", ανέφερε ο Θ. Γλαβίνας
«Έναν χρόνο μετά, όλοι ζητούν επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες και δικαιοσύνη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, αναφερόμενος στην επέτειο ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, και δεκάδες τραυματίες.
«Αναμφισβήτητα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως «ειδικά οι γονείς, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της βιώνουν μία θλίψη που προκάλεσε το βαθύ τραύμα της τραγωδίας των Τεμπών και το οποίο σιγά σιγά μετατρέπεται σε οργή».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στην πορεία της εξεταστικής επιτροπής, σημείωσε ότι «δεν είναι η μέρα για κομματικές διαμάχες στη μνήμη των θυμάτων κι από σεβασμό στις οικογένειες, αλλά κάποια πράγματα η ελληνική κοινωνία αρχίζει και τα καταλαβαίνει».
«Η οργή, στην οποία μετουσιώνεται ο πόνος, μπορεί να πλήξει ακόμη και τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Καθώς χάνεται η εμπιστοσύνη στα κόμματα, στην λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης. Οι χιλιάδες υπογραφές που μαζεύτηκαν, ακόμη κι αν ενδεχομένως νομικά να μην έχουν κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα που διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία. Κάτι πρέπει να αλλάξει στη χώρα. Είναι δεδομένο πως αν όλα είχαν λειτουργήσει όπως έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είχαν φτάσει στο σημείο να μαζεύουν υπογραφές. Η δικαιοσύνη έπρεπε να έχει τρέξει πολύ γρήγορα κι η Βουλή να έχει κάνει την δουλειά της μέσα από μία προανακριτική επιτροπή χωρίς πρόθεση συγκάλυψης, όπως αποδείχτηκε στην εξεταστική επιτροπή. Η κοινωνία καταλαβαίνει σήμερα πως εδώ υπάρχει μία προσπάθεια συγκάλυψης. Οι γονείς κάνουν έναν αξιοσέβαστο αγώνα και οφείλουμε να τους αποδώσουμε τιμή που, παρά το πένθος και την μεγάλη δυσκολία, αγωνίζονται να αλλάξει κάτι στη χώρα. Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να έχει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» σημείωσε.
Καταλήγοντας ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα ως ένδειξη σεβασμού είναι να υποσχεθούμε πως θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να πέσει φως σ’ αυτή την υπόθεση, όχι με τον τρόπο που έγινε στην εξεταστική επιτροπή και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης