Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση
«Tο ΚΚΕ, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή και αυτούς τους αγώνες τους "φέρνει" και μέσα στη Βουλή και την Ευρωβουλή με τις παρεμβάσεις του» τονισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» είπε ότι «προφανώς υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια» για παρεμβάσεις στο αγροτικό ζήτημα σε εθνικό επίπεδο και κάλεσε την κυβέρνηση «να πάψει να κρύβεται πίσω από την ΕΕ και την ΚΑΠ - την οποία έχει ψηφίσει στο ευρωκοινοβούλιο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την Ελ. Λύση - και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, που στην πλειοψηφία τους σ' αυτήν απευθύνονται: Μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες από το κράτος τιμές στα προϊόντα τους και αποζημιώσεις στο 100% για τις απώλειες τους στην παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο».
Ερωτηθείς μήπως «εκτός ΕΕ τα πράγματα για τον πρωτογενή τομέα θα ήταν χειρότερα» απάντησε ότι οι επιδοτήσεις «είναι η άλλη όψη των χαμηλών τιμών που δίνουν οι εμποροβιομήχανοι στους αγρότες για να εξασφαλίζουν πάμφθηνες πρώτες ύλες.
Δεν είναι "δώρο", όπως παρουσιάζεται» και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι επιδοτήσεις δεν είναι "ουδέτερες", αλλά συστηματικά "σπρώχνουν" σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου σε αρνητική κατεύθυνση, σε αντικατάσταση καλλιεργειών τις οποίες, όμως, έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός, με αποτέλεσμα να στρεφόμαστε σε εισαγωγές προϊόντων χαμηλότερης ποιότητας».
«Το ΚΚΕ παλεύει για τη μόνη λύση σε όφελος των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου, που είναι ο δρόμος της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, που θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ και θα της επιτρέψει να αναπτύξει το σύνολο των παραγωγικών της δυνατοτήτων» πρόσθεσε.
Σχετικά με το νομοσχέδιο για την «ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων» και αν διευκολύνει την παραμονή φοιτητών στη χώρα μας και το ενδεχόμενο προσέλκυσης και ξένων, σημείωσε ότι «η φυγή των νέων για σπουδές στο εξωτερικό δεν εξαλείφθηκε στις χώρες που έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια», υπογράμμισε οτι το ουσιαστικό είναι «να μην είναι η Παιδεία εμπόρευμα για όποιον έχει να το αγοράσει, αλλά δικαίωμα και αγαθό για όλους» και πρόσθεσε: «η επιχειρούμενη αντιδραστική τομή κάνει την αδικία νόμο, αφού καταργεί τον ενιαίο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και χτυπά την αξία των πτυχίων των δημοσίων πανεπιστήμιων. Πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθεί ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στα ίδια τα δημόσια πανεπιστήμια, γιατί ο δούρειος ίππος του ανταγωνισμού θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού και λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εις βάρος των φοιτητών και της κοινωνίας. Γι' αυτό και το ΚΚΕ δεν εκφράζει απλώς ορισμένους επιμέρους προβληματισμούς, αλλά την κάθετη αντίθεσή του».
Αναφορικά με την στάση του ΚΚΕ στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε ότι «κανένα πισωγύρισμα δεν αποτελεί η στάση του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο άλλωστε δεν αφορούσε την ανάγκη να σπάσουν κοινωνικές προκαταλήψεις απέναντι στη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών. Εκτιμάμε ότι η στάση μας γίνεται σήμερα ευρέως αντιληπτή, παρά τη μεγάλη διαστρέβλωση που επιχειρήθηκε».
«Εμείς τοποθετηθήκαμε απέναντι στην ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας και της αναπαραγωγής, ιδιαίτερα μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας. Τοποθετηθήκαμε με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες του παιδιού στη μητρότητα και την πατρότητα. Δεν αμφισβητήσαμε το δικαίωμα ενός ζευγαριού ενηλίκων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, να συμβιώνει και αυτή η συμβίωση να κατοχυρώνεται νομικά, γι' αυτό άλλωστε υπερψηφίσαμε άρθρο για να έχουν φοροελαφρύνσεις, επιδόματα κ.ά. Ανοίξαμε μέτωπο με απαράδεκτες ομοφοβικές απόψεις που ακούστηκαν από διάφορες πτέρυγες της Βουλής. Ταυτόχρονα, υπερψηφίσαμε άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν κάποιους εκσυγχρονισμούς στο οικογενειακό δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δώσαμε άλλοθι μιας επίπλαστης προοδευτικότητας στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν άλλα κόμματα» σημείωσε.
Αναφορικά με την εμπλοκή-συμμετοχή της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής, την θέση του ΚΚΕ για τη ΝΑΤΟϊκη βάση στα Χανιά και τον «αντίλογο για τοπικά οικονομικά οφέλη» είπε ότι «το κρίσιμο είναι ότι τα Χανιά, όπως και άλλες πόλεις με βάσεις και υποδομές στην υπηρεσία των ΗΠΑ, απόδειξη ότι η χώρα μας αποτελεί πολεμικό ορμητήριο, μετατρέπονται ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων, από τους ανταγωνιστές τους. Μία ακόμα επικίνδυνη εξέλιξη είναι η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, 3.500 χλμ, μακριά από τα σύνορα της χώρας για τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και για να στηριχθούν οι σχεδιασμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ σε μια εμπόλεμη περιοχή».
«Αν, όμως, ήθελε η κυβέρνηση να ελαφρύνει τον χανιώτικο λαό από το κύμα ακρίβειας και να ενισχύσει το εισόδημά του, αν ήθελε να προστατέψει τους επαγγελματίες, θα υλοποιούσε τις προτάσεις που επανειλημμένως έχει καταθέσει το ΚΚΕ» τόνισε και πρόσθεσε: «ο χανιώτικος λαός γνωρίζει πολύ καλά πως κι αυτός πληρώνει ήδη πολύ ακριβά την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με τα δισ. των πολεμικών αποστολών, των πανάκριβων πολεμικών εξοπλισμών δήθεν για την άμυνα της χώρας. Η κυβέρνηση, λοιπόν, δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τη σιωπή ούτε τη συνενοχή των Χανιωτών».
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, την «ισχυρή ΝΔ» και αν το ΚΚΕ «βλέπει μια "δεξαμενή ψηφοφόρων" στην πολυδιασπασμένη κεντροαριστερά» είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «δεν είναι πανίσχυρση και έχει ισχυρή αντιπολίτευση που κάνει ο λαός με τους αγώνες του» οι οποίοι «θα συνενωθούν και θα κλιμακωθούν αύριο, με τη γενική πανεργατική απεργία στην επέτειο ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών».
«Tο ΚΚΕ, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή και αυτούς τους αγώνες τους "φέρνει" και μέσα στη Βουλή και την Ευρωβουλή με τις παρεμβάσεις του» τόνισε.
«Στην ενίσχυση αυτών των αγώνων βρίσκεται η ελπίδα και όχι στις περιδινήσεις και τον εκφυλισμό που βλέπουμε και αυτή την περίοδο στον χώρο της αμαρτωλής και χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας. Επομένως, έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ και όσοι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν στις βουλευτικές εκλογές μια τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για όλους εκείνους που έδωσαν με μισή καρδιά την ψήφο τους στη ΝΔ, στη λογική του "μικρότερου κακού" και τώρα βιώνουν τα αποτελέσματα. Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι η μόνη που μπορεί πραγματικά να ταρακουνήσει αυτή την κυβέρνηση, αυτό το σύστημα που "μαυρίζει" τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Και φυσικά η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αμφισβήτηση απέναντι στο αντιλαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης