Τελευταία Νέα
Πολιτική

O νικητής των ευρωεκλογών με 20% αθροιστικά ο πατριωτικός χώρος με Βελόπουλο, Κασιδιάρη και Νίκη – Εκτός οι Σπαρτιάτες

O νικητής των ευρωεκλογών με 20% αθροιστικά ο πατριωτικός χώρος με Βελόπουλο, Κασιδιάρη και Νίκη – Εκτός οι Σπαρτιάτες
Σίγουρα η τάση ενίσχυσης των πατριωτικών κομμάτων θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.
Δημοσκόπος με μακριά εμπειρία εκπροσωπώντας μια από τις πιο έγκυρες εταιρίες δημοσκοπήσεων επεξεργάζεται σενάρια για τις ευρωεκλογές, όπου η ψήφος είναι πιο χαλαρή και δεν ενεργοποιούνται τα σκληροπυρηνικά κομματικά κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν οι πολίτες στις εθνικές εκλογές.
Στο βασικό του σενάριο βλέπει ένα μεγάλο νικητή στις ευρωεκλογές τα πατριωτικά κόμματα που συνεχίζουν να υπηρετούν τις παραδοσιακές αρχές.
«Το άθροισμα Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης, του Κασιδιάρη που δεν θα στηρίξει τους Σπαρτιάτες αλλά ίσως κάποιο άλλο σχηματισμό και η Νίκη θα πάρουν αθροιστικά 20%»

Πως προκύπτει το 20%

Η τάση στην Ευρώπη είναι στροφή στα πατριωτικά, εθνικά κόμματα, από την Πορτογαλία, έως την Γαλλία, την Γερμανία ή την Αυστρία, τα εθνικά πατριωτικά κόμματα θα σαρώσουν.
Πριν μια 10ετία η στροφή των κοινωνιών ήταν προς τα αριστερά.
Η νέα τάση είναι στροφή προς τα εθνικά – πατριωτικά κόμματα ή με τις παλαιές στερεότυπες αναφορές δεξιά και ακροδεξιά κόμματα…
Στην Ελλάδα η μετατόπιση της ΝΔ προς το κέντρο, προσελκύοντας πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είχαν ως αποτέλεσμα ο παραδοσιακός δεξιός χώρος να αποκηρύξει την ΝΔ που έχει εγκαταλείψει τις ρίζες από τις οποίες προήλθε.
Ως εκ τούτου αναμένεται τα λεγόμενα εθνικά κόμματα να φθάσουν στο 20% με βάση τον δημοσκόπο.
Η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου λόγω της ανικανότητας των Σπαρτιατών του Στίγκα να ορθώσει πολιτικό λόγο, κυριαρχεί με ποσοστά στο 10%.
Ωστόσο εάν ο Κασιδιάρης στηρίξει κάποιο κόμμα – προφανώς όχι τους Σπαρτιάτες που τους έχει αποκηρύξει – το ποσοστό Βελόπουλου στις ευρωεκλογές θα μειωθεί στο 8% και ο Κασιδιάρης θα πάρει πέριξ του 5% ίσως και λίγο υψηλότερα στο 6%.
Η Νίκη λόγω της αναταραχής στην Εκκλησία με τον επαίσχυντο νόμο για τους ομοφυλόφιλους ήδη φθάνει στο 5%...
Εάν συμπεριληφθούν και τα λοιπά δεξιά κόμματα τα οποία δεν θα καταφέρουν να περάσουν το εκλογικό όριο… το τελικό αποτέλεσμα είναι άθροισμα 20%.
Οι Σπαρτιάτες θα βρεθούν στο 1% ή και κάτω από 1% και δεν θα πετύχουν είσοδο στην ευρωβουλή εάν παραμείνουν και ως κόμμα στην εθνική βουλή.

Συμπέρασμα

Ενώ η ΝΔ θα χάσει 500.000 ψηφοφόρους, τα πατριωτικά κόμματα και η αποχή θα κερδίσουν…
Σίγουρα η τάση ενίσχυσης των πατριωτικών κομμάτων θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης