Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (Σπαρτιάτες) για έγκλημα Τεμπών: Η αλήθεια στο φως - Όχι στη συγκάλυψη

Δημητροκάλλης (Σπαρτιάτες) για έγκλημα Τεμπών: Η αλήθεια στο φως - Όχι στη συγκάλυψη
«Στον χρόνο που πέρασε δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη»
Σχετικά Άρθρα
Στον έναν χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών, από τη μέρα που πάγωσε όλη η Ελλάδα, από την ημέρα που 57 συμπολίτες μας, κυρίως νέα παιδιά, σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τρένων στα Τέμπη σε ένα από τα χειρότερα κρατικά εγκλήματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. “Σπαρτιάτες” κ. Γιάννης Δημητροκάλλης κατά την ομιλία του στην Βουλή.
«Στον χρόνο που πέρασε δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Αλλοιώθηκαν στοιχεία από το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς ολόκληρα βαγόνια, βρέθηκαν εκρηκτικές ουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σημείο. Είδαμε μάρτυρες στην Εξεταστική να κουνούν το δάχτυλο στα θύματα και στις οικογένειές τους, ενώ άλλοι δεν κατέθεσαν επικαλούμενοι το δικαίωμα της σιωπής» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημητροκάλλης στην συνέχεια σχολίασε την στάση του υπουργού Μεταφορών πριν και μετά το έγκλημα, “«Διασφαλίζουμε την ασφάλεια» έλεγε ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή λίγες μέρες πριν την τραγωδία. Κουνούσε το δάχτυλο, τίναζε το κεφάλι, χτυπούσε το μικρόφωνο, λες και τον έπνιγε το δίκιο. Έναν χρόνο μετά, κατά την απολογία του έρχεται στην Επιτροπή μας και παίζει με τη νοημοσύνη μας. Αναφερόμενος στο εξώδικο που είχε στείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης δήλωνε πως το εξώδικο δεν έλεγε ότι ο σιδηρόδρομος δεν ήταν ασφαλής, αλλά ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας, προκαλώντας το πανελλήνιο”.
«Κύριοι συνάδελφοι, τα ζητήματα της ασφάλειας των μεταφορών αφορούν ολόκληρη την κοινωνία. Πρέπει να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια, όλη η αλήθεια να αποδοθεί άμεσα και η Δικαιοσύνη να αποφανθεί. Είναι χρέος μας να συνδράμουμε με όποιον τρόπο διαθέτουμε, ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο και επιτέλους να καταδικαστούν οι ένοχοι, όσο ψηλά πολιτικά και αν βρίσκονται. Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όσους μας ακούνε ότι έναν χρόνο μετά συνεχίζουμε και στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών. Αγωνιζόμαστε μαζί τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητροκάλλης.
Ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής κάλεσε όλους τους Έλληνες να συνυπογράψουν το ψήφισμα που έχει εκδώσει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.
Σχετικά με το νομοσχέδιο σημείωσε πως υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, μιας Αρχής που αυτή η Κυβέρνηση το 2020 δημιούργησε σκανδαλωδώς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της γερμανικής Fraport, που έχει πάρει όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και της Aegean.
«Τότε ήταν που καταργήσατε τις κρατικές αεροπορικές αρχές και τον κρατικό έλεγχο στα σαράντα και πλέον αεροδρόμια της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος ασφάλειας των πτήσεων, αλλά και της εθνικής άμυνας, μιας και ο έλεγχος των αεροδρομίων είναι στη Fraport, η οποία έχει τον έλεγχο και των τουρκικών αεροδρομίων, και γνωρίζουμε όλοι εδώ μέσα τις καλές γερμανοτουρκικές σχέσεις. Και να κλείσω με μια ευχή, μιας και ξεκίνησα την ομιλία μου με την τραγωδία στα Τέμπη. Ελπίζω με τις αποφάσεις σας, αυτές που παίρνετε και που αναφέρθηκα και πιο πριν, στα επόμενα χρόνια της διακυβέρνησής σας να μη θρηνήσουμε και αεροπορικά Τέμπη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης