Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαμαντοπούλου για μη κρατικά πανεπιστήμια: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ... συμφωνούν στην ουσία της μεταρρύθμισης

Διαμαντοπούλου για μη κρατικά πανεπιστήμια: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ... συμφωνούν στην ουσία της μεταρρύθμισης
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με μία μακρά ιστορία διακυβέρνησης που γνωρίζει την πραγματικότητα»
Σχετικά Άρθρα
Στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αναφέρθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην επίτροπος ΕΕ και πρώην υπουργός Παιδείας.
«Είναι το τέλος ενός δόγματος, ενός μύθου γύρω από τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Έχει δημιουργηθεί ένας ιδεολογικός μύθος ότι είναι κάτι φοβερό για το οποίο πολεμούμε και δίνουμε μάχες και το παλεύουμε. Αυτό γίνεται πάνω από 25 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤNews για τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε επίσης ότι «στη Βουλή έχουμε επί της ουσίας συναίνεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με μία μακρά ιστορία διακυβέρνησης που γνωρίζει την πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι η διαφωνία του κόμματος με τη ΝΔ δεν αφορά την ουσία αλλά αν πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση πριν από την αναθεώρηση του άρθρου 16.
«Η εμπορευματοποίηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τα κολέγια δεν έχει προηγούμενο. (…) Το θέμα είναι πως θα ελέγξουμε και πώς θα βάλει χώρα κανόνες, γιατί αυτά τα επιχειρήματα για εμπορευματοποίηση, όλη η επιχειρηματολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι μία επιχειρηματολογία του φόβου, δηλαδή απαγορεύουμε κάτι να γίνει γιατί φοβόμαστε ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης