Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης από Βρυξέλλες: Μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας - Έχει ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στην ΚΑΠ

Αυγενάκης από Βρυξέλλες: Μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας - Έχει ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στην ΚΑΠ
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ θα καταθέσει 19 προτάσεις για την ΚΑΠ
Σχετικά Άρθρα
«Η συζήτηση για αλλαγές στην ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) 23-27 τόσο τεχνικές, όσο και δομικές, έχει ανοίξει και έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα από ότι κάποιοι περίμεναν. Αυτό είναι αποτέλεσμα μίας πραγματικής ανάγκης. Αυτές τις ανάγκες ενστερνίζεται η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο στις συμμαχίες που έχουμε ή δημιουργούμε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, ο οποίος στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ θα καταθέσει 19 προτάσεις για την ΚΑΠ.
Ο κ. Αυγενάκης κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Υπουργών γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, ανέφερε πως «ερχόμαστε στις Βρυξέλλες σήμερα, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας, όχι μόνο των Ελλήνων αγροτών των Ευρωπαίων αγροτών. Δουλεύουμε συντονισμένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ αλλά δουλεύουμε μέσω των συμμαχιών που χτίζουμε και για δομικές αλλαγές. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα».
Συνάντηση με υπουργούς Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε συνάντηση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα ακολουθήσει στις 13:20 θα γίνει η δεύτερη συνάντηση της ομάδας υπουργών των χωρών του Νότου (EUMED-9).
Ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του για τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σημείωσε πως συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για την επιστολή που, με ελληνική πρωτοβουλία, συντάξαμε, υπογράφουμε και σήμερα αποστέλλουμε στην Κομισιόν σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στη γεωργία, αλλα και τις 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές στην ΚΑΠ που ο ίδιος θα καταθέσει σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας και στη 2η συνάντηση της ομάδας EUMED-9.
αω2.JPG

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης