Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νοτοπούλου - συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναβολή δεν οδηγεί στο αύριο - Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει, όχι να διαλυθεί

Νοτοπούλου - συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναβολή δεν οδηγεί στο αύριο - Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει, όχι να διαλυθεί
Ιδιαίτερες αποδοκιμασίες προκάλεσε η ομιλία Νοτοπούλου - Στηρίζει Γεροβασίλη
Εντάσεις και αποδοκιμασίες προκάλεσε η ομιλία της Κατερίνας Νοτοπούλου και ιδίως το γεγονός ότι αναγνώρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον σε κρίση, αποδίδοντας μάλιστα την αιτία όχι στο «πένθος της ήττας» αλλά στην «κατάθλιψη της διαχείρισης της ήττας από τους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, διατύπωση που παραπέμπει στο Στέφανο Κασσελάκη και στους υποστηρικτές του.
«Το ερώτημα που έχουμε μπροστά μας σήμερα είναι υπαρξιακής σημασίας όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Τόνισε ότι η προοδευτική παράταξη δεν μπορεί να μείνει χωρίς κορμό, ο οποίος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πως όμως «δεν μπορεί να βουλιάζουμε και να μην κάνουμε τίποτα γι' αυτό, να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα».
 «Το κόμμα μας μετά την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα βρισκεται σε παρατεταμένη κρίση, δεν είναι το πένθος της ήττας, είναι η κατάθλιψη της διαχείρισης της από τους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογική ευθύνη υπάρχει και κανείς δεν εξαιρείται, όλοι παίρνουμε το κομμάτι που μας αναλογεί, όμως η ενότητα δεν είναι σύνθημα αλλά βίωμα και τα βιώματα μας τον τελευταίο καιρό έγιναν εφιάλτης», είπε.
Τόνισε ότι «ο Στέφανος Κασσσελάκης εξελέγη πρόεδρος στις εκλογές από τη βάση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξελέγη δημοκρατικά, τον σεβαστήκαμε και τον στηρίξαμε. Έξι μήνες τώρα δεν αρθρώνουμε συνεκτικό αντιπολιτευτικό λόγο, με παλινωδίες, τι νόημα έχει το τριετές συμβόλαιο αντί ενός σχεδίου για την νίκη. Πέφτουμε στο κενό όπως εύστοχα μας προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας. Κανείς δε νοιάζεται εδώ για την πτώση και την πρόσκρουση;», είπε. Ανέφερε ότι «ο πρόεδρος ζητά λευκή επιταγή για αλλαγές τριετίας πάσης φύσης, κάποιοι ζητάνε εδώ μέσα να μη στηθούν κάλπες για να προετοιμαστούμε δήθεν για τις ευρωεκλογές».
«Στην πραγματικότητα έχουν ήδη προεξοφλήσει την ήττα και αγωνιούν μόνο για το πώς θα ετοιμάσουν την δική τους προεκλογική εκστρατεία, να θέσουν θέμα προέδρου μετά την ήττα που θα την χρεώσουν τότε στον πρόεδρο. Αυτό είναι αλήθεια;», σχολίασε. Υποστήριξε ότι «καμιά αναβολή δεν οδηγεί στο αύριο» και πως «στο σήμερα που δεν περιμένει η Όλγα Γεροβασίλη δηλώνει παρούσα, για το κόμμα στην δύσκολη στιγμή για να σταματήσει η πτώση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει αλλά όχι να διαλυθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης